MEDYA KÖŞESİ

Bugün yazarından Yıldıray Oğur'a: Bu kadar alçalma!

Nuh Gönültaş, Oğur'un özeleştirisini eleştirdiği yazısında "Özeleştirini ver de kendini bu kadar da alçaltma, değer mi?" diye sordu.

Bugün yazarından Yıldıray Oğur'a: Bu kadar alçalma!
GAZETECİLER.COM
Halihazırda Türkiye gazetesinde yazan eski Taraf yazarı Yıldıray Oğur'un "Biz kullanışlı aptallarız" ifadesiyle verdiği özeleştiriye çarpıcı bir itiraz geldi. Bugün yazarı Nuh Gönültaş, Oğur'un bu ifadesini eleştirdiği yazısında "Özeleştirini ver de kendini bu kadar da alçaltma, değer mi?" diye sordu.

İşte Gönültaş'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Bu pire için yorgan yakma siyaset tarzı taraftarlarını ne hale getiriyor?

Bazıları kendilerine "Biz kullanışlı aptallarız" diyecek kadar, kendilerini aşağılama pahasına güya 'öz eleştiri'sini veriyor.

Tamam kardeşim. Özeleştirini ver de kendini bu kadar da alçaltma, değer mi?

Değmez.

Fakat bu tarz-ı siyaset ne yazık ki taraftarlarını şebeleğe çeviriyor, insanlara kendi kendilerine "Biz ne kullanışlı aptalmışız" dedirtiyor.

Eğer bu yoldan "zararın neresinden dönülse kârdır" mantığı ile dönülmezse ortaya bütün militanları kendilerini kullanışlı aptallar olarak hisseden ezik, kendilerinin son derece kullanılmaya müsait varlıklar olarak gören tiplerden oluşan bir nesil çıkacak.

Artık, bu kuşağın adını ak nesil, altın nesil, havuz nesli, ak genç, dev genç, ne koyarsanız koyun onlardan ne kendilerine ne de ana babalarına hayır gelmez! Çünkü onlar için bütün dünya "Kullanışlı aptallar nesli" diyecektir.

O zaman Mehmet Akif gibi diyelim:

Merhametin yok diyelim nefsine/Merhamet etmez misin evladına?..

NUH GÖNÜLTAŞ TÜM YAZILARI

Deneme