MEDYA KÖŞESİ

Bugün Livaneli'nin tesadüfü konuşuluyor

Çok ilginç bir tesadüf zinciri... Başbakan'ın geçirdiği ameliyatın aynısı üstelik aynı doktorun elinden Livaneli de geçirmiş.

Bugün Livaneli'nin tesadüfü konuşuluyor
GAZETECİLER.COM - Kimse Başbakan Erdoğan'ın ameliyatı ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahip değildi. Zaten ameliyat da kamuoyundan gizlenmiş ve ancak 2 gün sonra dedikodular üzerine açıklama yapılmıştı.
Peki ama Erdoğan'ın rahatsızlığı tam olarak ne?
Ciddi bir operasyon mu geçirdi?
Ne kadar sürede iyileşecek?
Hastalığın geride bıraktığı izler olacak mı?

TESADÜFE BAKIN!...

Kamouyuna (eleştirilere rağmen) bu konuda ısrarla bilgi verilmiyor.
Ancak tesadüf bu ya...
Bir kaç yıl önce yazar Zülfü Livaneli de aynı ameliyatı geçirmiş.
Ve yine çok ilginç bir tesadüf...
Başbakan Erdoğan'ı ameliyat eden Profesör Dursun Buğra onu da ameliyat etmiş.
Yine tesadüf...
Aynı laparoskopik yöntemle operasyon yapılmış.

Haliyle hastalığın tüm ayrıntılarını "bir başka damdan düşen" aktarıyor. Medya camiası Erdoğan'ın ameliyatının detaylarından haberdar olamasa da benzer operasyonu geçiren Zülfü Livaneli'nin bu anlattıklarını konuşuyor.

AYNI DOKTOR, AYNI HASTALIKTAN
ONU DA AMELİYAT ETTİ


İşte Erdoğan'ın geçirdiği ameliyatın Livaneli versiyonu:

"Tayyip Bey’in geçirdiği ameliyatı birkaç yıl önce ben de geçirmiştim. Beni de aynı doktor, yani Profesör Dursun Buğra ameliyat etmişti. Hocanın usta elleri, aynı laparoskopik yöntemle benim de kalın bağırsağımdan 35 cm’lik bir bölümü çıkarmıştı.

Benim hastalığım divertikülit denilen, kalın barsakta oluşan bombelerin iltihaplanmasıyla ilgili bir durumdu. Bu yüzden patolojide kötü bir şey çıkmadı.
Umarım Tayyip Bey’de de çıkmaz ve kısa zamanda sağlığına kavuşur.

ÇOK AĞIR BİR AMELİYAT

Yalnız burada, damdan düşen halden bilir kuralı gereğince bir uyarı yapmak istiyorum. Geçirdiği ameliyat çok ağır ve iyileşme o kadar çabuk da olmuyor. Çünkü bağırsağın bir bölümü kesilip çıkarıldıktan sonra, iki uç zımbalanarak birbirine bitiştiriliyor. Kaynaması zaman alıyor ve bu süre zarfında sadece sıvı geçebiliyor boğazınızdan. Ayrıca vücuda giren ve çıkan sıvının sürekli olarak ölçülmesi gerekiyor ki bir kaçak olmasın. Bağırsakların tekrar harekete geçmesi de ayrıca önemli.

İYİLEŞMESİ UZUN SÜRÜYOR

Dursun Hoca, ameliyattan sonraki yedi-sekiz gün beni hep endişeli gözlerle izliyordu. Herhangi bir ateş yükselmesi durumunda hemen ameliyathaneye alınacağım kesindi. Zor geçen bu haftanın sonunda hoca bir gün; “Galiba tehlikeyi atlattınız. Allah’ın bir mucizesi“ dedi. Bu sözün beni ne kadar sevindirdiğini anlatamam.

Ama hemen ekledi: “Vücut kaynaklarınızın neredeyse tamamını tükettiniz. Şimdi nekahet devresinde kendinizi toparlayacaksınız.

Ameliyattan bir iki gün sonra beni hastane içinde koluma girerek yürüttüklerinde bacaklarım yeni doğmuş taylar gibi titriyordu.

Bunları anlatmamın nedeni; Tayyip Bey’in de acele bir iyileşme ve ayağa kalkma baskısı altında kalmaması. Çok zor bir ameliyat bu. İyileşmek için zamana ihtiyacı olacak.

Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR