MEDYA KÖŞESİ

Bugün de Mehmet Barlas'ın köşesindeyiz

Gün geçmiyor ki bir yazarın köşesinde adımızı görmeyelim... Bugün de Mehmet Barlas'ın köşesine konuk olduk... Bakın neler yazmış?

Bugün de Mehmet Barlas'ın köşesindeyiz

GAZETECİLER.COM - Gün geçmiyor ki bir yazarın köşesinde adımızı görmeyelim...
Bugün de Mehmet Barlas'ın köşesine konuk olduk...
Yazarımız Ragıp Duran'ın "Gazeteci kimliğini gizleyebilir mi?" başlıklı yazısı ses getirmiş...
Mehmet Barlas, Ragıp Duran'ın yazısından yola çıkarak 'kimlik gizleme haberciliği üzerine çeşitlemeler' yapmış...

"Gazeteciler com.'da Ragıp Duran "Kimlik gizleme haberciliği"ne örnek olarak Almanya'da Gunter Wallraff'ın 1985'te "Ali Levent Sığırlıoğlu" kimliğine bürünüp Türk işçilerin "modern köleler" olarak çalıştırılmalarını haberleştiren gazeteciliğini hatırlatmıştı.

Ragıp Duran'a göre "En Alttakiler" başlığıyla Türkçe olarak da yayınlanan bu çalışmayı Wallraff'ın bir Alman gazeteci kimliği altında yapması imkansızdı. Ayrıca bu dizi, kamu çıkarına da hizmet ediyordu." diyerek makalesine başlayan Barlas, Ayşe Arman'ın 'kimlik değiştirme' konusunda başka bir yolu tercih etmesinin gerektiğini savundu.

"Çarşafa girip örtülü kadınları anlamaya çalışan Hürriyet yazarı Ayşe Arman "Haşema"nın denizle uyumsuzluğunu saptamak yanında, mesela üniversiteye giriş sınavlarına tesettürlü olarak girmeye çalışsaydı, sonra da başına gelenleri yazsaydı, yaptığı gazetecilik örtülü kesimden de övgü alabilirdi."

'Kısacası her kimlik gizleme denemesi herkesi mutlu etmez.' diyen Barlas hatta bu denemelerin komik sonuçlar doğurabileceğini söyleyerek, Amerikan gazeteciliğine ilişkin, kimlik değiştiren bir gazetecinin trajikomik öyküsünü anlattı köşesinde...

Sonra da Ertuğrul Özkök'e bir öneri de bulundu... Gelin onu da

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar