MEDYA KÖŞESİ

Bu nasıl seslendirme Mehmet Ali?

Yazının giriş bölümünde Mehmet Ali Birand’ı eleştiriyi kabul eder hale getirecek güzel bir yıkama yağlama faslından sonra...

Bu nasıl seslendirme Mehmet Ali?

GAZETECİLER.COM - Biz demiyoruz, Hıncal Uluç söylüyor bunu. Yani, Mehmet Ali Birand’ı kurban seçtiğini itiraf edip, haberlerde görüntüye giren videoların seslendirilmesini yerden yere vuruyor.
Breh, breh, breh!..
Yazının giriş bölümünde
Mehmet Ali Birand’ı eleştiriyi kabul eder hale getirecek güzel bir yıkama yağlama faslından sonra icra-i sanat eyliyor Hıncal Usta.
Hem de ne eylemek. Bakın nasıl.

Şu haberlerini bir dinlesene Birand?..

Şimdi Sevgili M. Ali "Niye beni kurban seçtin" diyebilir.. İki sebepten.. Birincisi ben ana haberleri genelde Kanal D'den izliyorum.. (...) İyi gazeteci.. İyi haberci.. İyi televizyoncu.. Kendi konuşması tipik.. Bu ülkenin en iyi komedyenlerine malzeme olacak kadar tipik.. Önemli değil. Sunucunun konuşmasının mükemmel olması gerekmez. O spiker değil.
(...)
Birand'a yönelik ikinci bitmez tükenmez eleştiri, geçmişteki davası.. Sahte faturalarla TRT'yi, yani devleti soyduğu iddiası.. Adi suçlu yani.. Oysa değil.. M. Ali Birand o davanın suçlusu değil, TRT'nin kurbanı..
(...)
O NASIL SESLENDİRME

Bunları kenara koyalım. Bugün konum başka..
Şimdi Sevgili Birand, sana benim bir sorum var..
Her gece yaptığın haberleri ertesi gün eleştirel gözle izliyor musun, ekibinle?. Neyi nerde yanlış yapmışız diye bakıyor musunuz?.

O nasıl seslendirme M. Ali?.. O nasıl vurgulama, tonlamadır?.. Türkçe'de böyle bir vurgulama, böyle bir tonlama var mı?. (Pazartesi gecesi iki Rize Haberi seslendirildi. Dinle bakalım, ekrana pabuç fırlatmadan durabiliyor musun, "Hay senin dilini eşek arısı soksun" demeden..)

Hıncal Uluç’un bu yazısının tamamını ve diğerlerini de

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar