MEDYA KÖŞESİ

'Bu köşe yazarları tecavüzcü mü?'

Bugün yaptıkları araziye uymaktan ibaret. Zaten uymayacaklar da ne olacak; "28 Şubat Davası"nın eli kulağında. Yaptıklarının bir bir hesabı sorulacak!

'Bu köşe yazarları tecavüzcü mü?'
GAZETECİLER.COM - Salih Tuna, Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde bir yandan son günlerin en çok konuşulan gündem maddesi 28 Şubat üzerinden medyayı yorumladı, "davaların eli kulağında" dedi; diğer yandan da ilginç bir tiyatro oyunu şeklinde konuşturdu sürecin aktörlerini... Kimler kimler yok ki o tiyatroda...

İşte Tuna'nın yazısından çarpıcı bir bölüm:

"Alper Görmüş de bu halin vahametini ortaya koymak için "tecavüz metaforunu" mahut söze uyarladı: "Siz onu bırakın, sırada yeni bir tecavüz var mı yok mu?" (28 Şubat 2012, Taraf)

Buradaki "yeni tecavüz" ifadesi çok kuşatıcı olmuş.

Çünkü 28 Şubat sürecinden sonra Balyoz, Sarıkız, Ayışığı adlı bir yığın tecavüz girişimi ortaya çıktı. (Bir de "e- tecavüz" gerçekleştirildi 27 Nisan 2007'de.)

İmdi, "tecavüz metaforu" eşliğinde "28 Şubat Davasını" tahayyül edelim.

Ertuğrul Özkök: Hakim bey, tecavüze direniş gösterilirse silah kullanırız denilmeseydi, durduk yere "Gerekirse silah kullanırız" manşetini atmazdım.

Paşa 1: Yalan söylüyor. Ben öyle bir şey söylemedim. Balans ayarı yaptım sadece.

Ertuğrul Özkök: Ben mi yalan söylüyorum! Şu yanınızdaki paşa da "Bu tecavüz bin yıl sürecek" dememiş miydi?

Paşa 2: Bugünün demokrat köşe yazarları dahil medya, işadamları, sivil toplum örgütleri hepiniz büyük bir iştiyakla yumulduğunuzu görünce böyle söyledim. Bu bir tespitti, dilek değil. Ben öyle kimi paşalar gibi Merhum Başbakana "pezevenk" falan demedim.

Paşa 3: Kim demiş, kim demiş. Hepsi montaj, hepsi komplo.

Bayram Meral: Hakim bey "sivil toplum" diyerek bana da laf sokuluyor. 5'li çetenin diğer temsilcileriyle beni bir tutamazsınız. Benim rahmetli Erbakan'la çekilmiş fotoğrafım var.

Uğur Dündar: Biz namuslu gazetecilik yaptık. Birileri gibi süreçlere ayarlı şekilde kepenk açıp kepenk kapatmadık.

Ali Kırca: Ne olmuş "Siyaset Meydanı"nın kepenklerini kapatmışsam. Senin gibi Erbakan ve Çiller arasındaki pazarlığa ilişkin ses kasetlerini ele geçirdik deyip de, Şevki Yılmaz'ın kasetlerini yayımlamadım.

Hakim: Susun, kendi aranızda konuşmayın. Bulmuşsunuz körpecik demokrasiyi hepiniz tecavüz etmişsiniz işte.

Oktay Ekşi: Hakim Bey, "körpecik demokrasi" deyiminize katılmıyorum. Sanki kız oğlan kız demokrasimiz varmış da arkadaşlar bozmuş. 27 Mayıs ve 12 Eylül vesilesiyle demokrasimiz bayağı kaşarlanmıştı zaten.

Paşa 1 (yanındaki paşaya fısıldar): Şimdi de darbeleri andıçlamaya başladı.

Paşa 2 (fısıldayarak karşılık verir): Alçakları tanıyalım.

Zülfü Livaneli: Hakim bey haklı beyler. Üzgünüm ama yaptığınız buydu.

Paşa 4: Pardon, üzgün müsün? O günlerde Ankara'da miting gibi konserler verip destek vermemiş miydin?

Vural Savaş: Demokrasimiz "kandan beslenen vampirlere" bile veriyordu. Biraz "militan" olsun, öyle her sandıktan çıkana vermesin istedim

Aydın Doğan: Şayet bu tecavüze Ertuğrul Özkök iştirak etmiş veya teşvik etmiş, hatta peçete tutmuşsa bile şerefsizdir, ahlaksızdır; hep birlikte Ertuğrul'u asalım.

Ertuğrul Özkök: Yahu patron sen de otomatiğe almışsın. Niye yine ben asılıyorum. Bak ben bir konuşursam var ya, hepimiz yanarız. Beni baskı altında tutmayın. Baskıya gelemem anında dönek olurum. "Çok bastırırsanız, 'Tamam yaptık' dediğiniz anda bir bakarsınız, neticede iki 'dönek' çıkmış."

Aydın Doğan: Hakim bey o "döneklerden" biri ben değilim, Ahmet Hakan'ı kastediyor.

Zafer Mutlu: Biz tamamen gazetecilik refleksiyle hareket ettik. Hürriyet gazetesi Sincan'da yürütülen tankların fotoğraflarını çekince, rica ettik bizim için de tekrar yürüttüler.

Reha Muhtar: Tecavüzcü olsaydım, generalin teşekkür listesinde adım olurdu.

Fatih Altaylı: "Erbakan ve Çiller'in fotoğrafını klozete koyun" şeklindeki önerim, klozetlerin çok satması için yapılan ticari bir öneridir.

Fatih Çekirge: 28 Şubat'ın tecavüzcüleri arasında yer alsaydım, türbanlı köşe yazarları beni yaş gününe çağırmazlardı.

Fikret Bila: Biz cuntacıların demokrasiye tecavüzünü yazdık. Demokrasimiz cuntacılara tecavüz etseydi, onu da yazardık.

Süleyman Demirel: 28 Şubat'ta sistem işlemiştir. Yalan söylüyorsam Ertuğrul Özkök'ü hep birlikte asalım.

Ertuğrul Özkök: Lan...

ÇOK OKUNANLAR