MEDYA KÖŞESİ

Bu kızların bakır dozu fazla kaçmış...

Dorothy'nin kemikleri sızlıyordur. Ne Hülya Koçyiğit "Dorothy" olabilmiş, ne Türkan Şora-y'dan hakiki bir "Rose" çıkabilmiş.

Bu kızların bakır dozu fazla kaçmış...

Böyle diyor Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca ATV'nin Altın kızlar disizi için...  "Senaryo yetersiz, espi-riler banal" diyen Karaca'ya göre asıl sorun; Türkan Şoray'a torpil geçilmesinden kaynaklanıyor...

- (...) Altın Kızlar dizisi bir fecaat. Dorothy'nin kemikleri sızlıyordur. Ne Hülya Koçyiğit "Dorothy" olabilmiş, ne Türkan Şora-y'dan hakiki bir "Rose" çıkabilmiş. "Sophie"yi canlandıran Fatma Girik ile "Blanche" karakterini vermeye çalışan Nevra Serez-li, ilk ikisine oranla başarılı olsa da, Dorothy'nin "çöktüğü" bir projeden iyi bir "Altın Kızlar" çıkması mümkün değil.
Senaryo yetersiz, espi-riler banal, ama asıl sorun; orijinal dizinin aptal kızı "Rose"u canlandırması gereken Türkan Şoray'a torpil geçilmesinden kaynaklanıyor. Türkan hanıma Rosu'un yapacağı türde saflıkları ve ahmaklıkları yakıştıramayan senaristler, milli ve geleneksel değerimiz Türkan Şoray'ın karizmasını bozmayalım derken bütün karakterleri aşağı itmiş oluyorlar. Kararlı, özgüveni yüksek, tok sesli Dorothy rolüne "her dem mütereddit, her yaşta genç kız" Hülya Koçyiğit'i konumlandırmak başlı başına skandal bir faaliyet. Fakat gerçek şu ki Dorothy rolünde kim olsa çuvallar. Türkan Şo-ray "Rose" un yeterince aptal olamadığı bir kon-tekstte, akıllı bir "Doroth-y"nin öne çıkması ve bu hasletini vurgulayabilmesi imkansız. Sonuç: Otur sıfır! denilecek bir dizi olmuş.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar