MEDYA KÖŞESİ

Bu iki fotoğrafa gelen tepki hasta etti

Radikal Genel Yayın Yönetmenine dün iki kareyi yan yana yayınlaması için ısrar eden yorumu da okurdan bekleyen çizer Met-Üst hasta oldu!

Bu iki fotoğrafa gelen tepki hasta etti
GAZETECİLER.COM - Radikal Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, dün köşesinde iki fotoğrafa yer vermiş ve "iki fotoğraf arasındaki 9 farkı bulun" yazmıştı.

Can, Radikal Hayat'ta yayınlanan İstanbul'dan iki farklı fotoğraf karesini yan yana köşesinde yayınlamıştı. Gazetesinin çizeri Metin Üstündağ'ın sözleriyle "İki seçmenden birinin oyunu alan AK Parti’nin ve Türkiye’nin diğer yarısının özeti o iki fotoğraf” için şöyle bir talepte bulunmuştu:

YORUMU OKURLARA BIRAKMIŞTI

"... sizden ricam pazar günü Cem Erciyes ve Ayça Örer'in evlerine konuk olduğu, biri Cihangir diğeri Yenibosna'da çekilen şu iki aile fotoğrafına dikkatle bakın, önce iki fotoğraf arasındaki 9 farkı bulun sonra uzun uzun tek benzerliği bulmaya çalışın."

İŞTE O İKİ FOTOĞRAF

[photos]

O KARELERE GELEN TEPKİ HASTA ETTİ

Radikal'de dün yayınlanan o iki kare bugün çok sert bir tepkiye yol açtı. Eyüp Can köşesinde önce o fotoğraf için gelen tepkiye yer verdi. Ardından da Met-Üst'ün yanıtına...

"Meğer iki fotoğrafı yan yana basarak Cihangir karesinde yer alan arkadaşları fazlasıyla üzmüşüm. Fotoğrafta yer alan Haşmet Topaloğlu uzun bir sitem mektubu göndermiş" diyen Eyüp Can, Topaloğlu'nun mektubuyla ilettiği tepkisini de şöyle yazdı:

"... ancak ben şu an o fotoğrafta yer alanlardan biri olarak ve içimdeki öfkeyi bastırmaya çalışarak sadece tek bir noktanın altını çizeceğim. Bu fotoğraf gazetenizin seçim sonrası baskısında farklı kesimlerden seçim izlenimleri yansıtabilmek için bizzat gazeteniz çalışanları tarafından oluşturuldu.

O karede yer alan herkes tek tek oraya Radikal gazetesinin haberinde yer alacaklarını bilerek ve aynı zamanda gazetenin editoryal bakışına güvenerek geldi ve pazartesi çıkan haberde de o evde ne konuşulduysa onları buldu.

Ancak ne büyük bir gaflet içindeymişiz. Ertesi gün bizzat Radikal’in genel yayın yönetmeni haberdeki fotoğrafı sanki Cihangir’de bir eve kapıdan girip konuk olunmuş gibi yansıtarak bizleri ucuz ve sığ bir popülizmle köşesine taşıdı. Bizleri Türkiye’nin gerçeklerini anlamaktan uzak, belirli bir semtin sınırları içinde yaşayan marjinal bir kesim olarak ilan etti."

MET-ÜST USTAYDI HASTA OLDU

Fotoğraf karelerini Eyüp Can'ın köşesine taşınmasını öneren Metin Üstündağ ise “Niyetim kimseyi kırmak, deşifre veya rencide etmek değildi" dedi ve şöyle yazdı:

"İki fotoğrafın şiirsel, felsefi, filmsel yanları etkiledi beni.  Yargılamak değil, anlamaya çalışmaktı bütün masum niyetim.  İstemeden birilerini kırdıysam özür dilerim.  Ustaydım, hasta oldum, o da ayrı konu!”