MEDYA KÖŞESİ

Bu ifadeler AKŞAM'a nasıl sızdı?

Soner Yalçın'ın sorgudaki ifadeleri dün Akşam'ın manşetindeydi. Peki o gizli olması gereken ifadeleri nasıl elde ettiler.

Bu ifadeler AKŞAM'a nasıl sızdı?

GAZETECİLER.COM - Soner Yalçın'ın emniyetteki sorgu kayıtları AKŞAM'ın manşetine nazıl sızdı?
Kim bu gizli olması gereken ifadeleri servis etti?
Bu soruları gündeme getiren Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz...
Diyor ki:
"Hazırlık soruşturması gizliyken, ifadenin neredeyse tamamı gazeteye nasıl sızmış? Bu sorunun yanıtını kimseden alamayacağımı bildiğim için öylesine, ortaya soruyorum. Belki Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı üzerlerine alınırlar diye!"

SAVCI SORMADAN DİYEYİM

Soner Yalçın'ın Akşam'a verilen sorgu kaydında 132 soru yöneltilmişti. Haberde Soner Yalçın ile Barış Terkoğlu'nun telefon konuşmasında Mehmet Yılmaz'ın da adı geçiyordu.

Terkoğlu, davanın savcısı ile ilgili bir haber yapmak istiyor, Yalçın haberin yapılmasını sakıncalı buluyor, Bırak onu da Mehmet Yılmaz yapsın” diyor!

Hürriyet yazarı haberde kendi adını görünce merakla okumuş. Sonra da savcılara "siz sormadan ben söyleyeyim" diyerek şu satırları not düşmüş:

"Soner Yalçın’ı tanımam, bir kere bile konuşmadım, yazılarımı nasıl yazacağım ile ilgili bir talimat da almadım. Kendimden başka kimseyi de takmam! Zaman zaman kendimi bile takmadığım olur, nasıl olsa telefonlarımı dinliyorsunuzdur, sizde bilirsiniz!"

ÇOK OKUNANLAR