MEDYA KÖŞESİ

'Bu düzen seni o...pu yapar kızım!'

Özdemir'e göre Sniead O'Connor'ın genç bir şarkıcının zamanında kendi protest duruşunu sömürmesine karşı duran anaç ve dobra tavrı herkese ders olmalı.

'Bu düzen seni o...pu yapar kızım!'
"Bilmem aranızda benim gibi Miley Cyrus adına pek de aşina olmayan kaç kişi var? En son dünya fetiş kongresini karıştıran Wrecking Ball adındaki klibi ile gözden kaçması imkânsız bir hal alan bu gencecik sanatçı ününe ün kattıkça tartışılmaya devam ediyor."

Sözlerine böyle başlıyor bugün Cüneyt Özdemir, Radikal'deki köşesinde. Ardında da şöyle devam ediyor:

"Tartışmanın boyutu son video klibindeki çılgınlıkla bambaşka bir boyuta taşındı. Namlı fetişistler aralarında “Yahu biz bugüne kadar balyozu yalamayı neden aklımıza getiremedik ya da inşaat duvarını yıkan bir topun üzerine çırılçıplak oturup bir o yana bir bu yana sallanmanın hazzını niye yakalayamadık” konularını tartışmaya doyamıyor. Evet sevgili fetişseverler, bu video klibi sizden önce izleyen ergenliğimizin platonik keltoş aşkı Sinead O’Connor çok içerlenmiş. Kızı yaşındaki yeni dünya starına Miley Cyrus’a kamuoyu önünde açık bir mektup döşenmiş.

(...)

Mektuptan anladığımız kadarıyla O’Connor’ın aslında böyle bir mektup yazmaya niyeti yokmuş. Ununu eleyip eleğini duvara asan bir eski star olarak halihazırda 4 çocuk annesi köşesine çekilmiş bir kadın. Ancak ne zaman ki Cyrus kızımız Rolling Stone dergisine son kilibindeki fetiş olayların O’Connor’ın dillerden düşmeyen Nothing compares to you adlı hepimizi Sinead O’Connor’a âşık ve hasta eden şarkıdan esinlendiğini söyleyince O’Connor’un annelik duyguları kabarmış ve böyle bir mektubu yazmaya karar vermiş.

(...)

O’Connor klipteki balyozu yalamasını kastederek “Böyle bir şeyi çırılçıplak yapmaya seni birilerinin cool gözükmek olarak inandırması muhtemeldir. Ama o kişilere dikkat et, müzik endüstrisinin (affedersiniz) pezevenkleridir” diyerek hiiiç dolandırmadan mektubuna başlıyor. “Sen iyi bir şey yaptığını zannederken kendini müzik dünyasının (affedersiniz) o…pusu gibi bulabilirsin!” diyerek de devam ediyor.