MEDYA KÖŞESİ

Bu bir felâket! Ardıç, Çölaşanlar'ı yazdı!

Tansel Hanım, durup durup, referandumda evet oyu verenlerin "gaflet, dalalet ve hatta hıyanet" içinde olduklarını söylüyor.

Bu bir felâket! Ardıç, Çölaşanlar'ı yazdı!
GAZETECİLER.COM

Eyvaaahhh!...
Gerçekten bu bir felâket...
Engin Ardıç bugün hiç bulaşmaması gereken bir yazara ve eşine çift dalış yaptı...
Hangi aileye mi?..
Çölaşan'lar...
Daha şimdiden yarını heyecanla bekliyoruz...
Bakalım Emin Çölaşan bu paça kasnak dalıştan nasıl kurtulacak(!)..
Bakın neler yazdı neler Engin Ardıç...

Nafile Sultan

Bayatladı ama biz gene de yazalım, hiçbir önemli olay olup bitmeyen yılın şu son günlerinde fal bakmaktan iyidir (anlatacak maç bile yok, düşünün...)
Tansel Çölaşan'ı bilirsiniz, emekli bir hukukçu, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin yeni başkanı (eskisinin başı ciddi olarak derttedir şimdi), Emin ağabeyin de eşi, Emin Çölaşan'ın.
Bu aile ele güne karşı "mükemmel uyum sergileyen" bir ailedir. Allah ikisine de uzun ömür versin ve de bir yastıkta kocatsın, çünkü iki eş de birbirinin tıpkısının aynısı kafa yapısına, aynı dünya görüşüne, aynı reflekslere sahip. Bizim evde öyle değildir, biz evde hanımla sık sık kavga ederiz siyasi konularda (sonra laf tatlıya bağlanır tabii, hem de öyle pırlanta falan hediye etmeye gerek kalmadan.)
Tipik bir Ankaralı ve Kemalist bürokrat ailesi... Tipik Milli Şef dönemi çocukları... (Biz Menderes döneminde büyüdüğümüz için mi daha sağlıklıyız acaba?)
Fakat Emin ağabey ile eşinin bu uyumu, "yanlışta direnmek" ve "dediğim dedikçilik" gibi boyutlarda da sürüyor. Aile saadeti için belki yararlı ama insanlık için kötü bir adım.
Tansel abla (bu hitap şeklini saygısızlık olarak algılıyorsa özür dilerim), son derece katı bir kadın. (Bizim "zabit" hanım bile daha esnek!)
Fransızlar'ın bir lafı vardır, "rien compris, rien oublie" derler. (Hiçbir şey öğrenmemiş, hiçbir şeyi unutmamış.)
Çölaşan ailesi Türkiye'de yıllardır olup bitenlerden hiçbir şey öğrenmemeye kararlı.
Tansel Hanım, durup durup, referandumda evet oyu verenlerin "gaflet, dalalet ve hatta hıyanet" içinde olduklarını söylüyor.

Engin Ardıç'ın makalesinin tamamını
ÇOK OKUNANLAR