MEDYA KÖŞESİ

Bozulan ittifaka Mehmet Barlas yorumu!

Liberaller ile AK Parti arasında 2002'den beri var olan ve Altan kardeşilerin son zamanlardaki yazıları ile çatırdayan ittifakı Mehmet Barlas nasıl yorumluyor?

Bozulan ittifaka Mehmet Barlas yorumu!
GAZETECİLER.COM - 2002 seçimleri öncesinden beri var olan Liberaller ile AK Parti arasındaki ittifak, Ahmet ve Mehmet Altan kardeşlerin yazıları resmen çatırdadı. İttifakı sürdürmekten yana olan isimler kadar tamamen karşısında olan yazarlara da rastlamak mümkün. Mehmet Barlas gibi bazı yazarlar ise, ittifakın analizini yapmakla yetiniyor.

Barlas'a göre "Edirne'den Kars'a uzanan alandaki milyonlarca seçmen sandığa gitmeden önce "Acaba liberaller oyumuzu nasıl kullanmamızı öneriyorlar" diye araştırma" yapmadığı gibi, AK Parti'yi iktidara liberaller değil, "28 Şubat bin yıl sürecek" diye konuşanlar, yazanlar getirdi...

Tayyip Erdoğan'ı okuduğu şiirden ötürü hapse atanlar, "O muhtar bile olamaz" diyenler iktidara taşıdılar AK Parti'yi...

Girişimci sermayeyi bile "Dinci-Laikçi" diye ayıranlar, bugün liberal olarak nitelenen gazete yazarlarını andıçlayanlar, susturanlar, Genelkurmay brifingleri uyarınca ortak manşetle çıkan sözde "Merkez" gazeteleri yani "Kartel medyası", AK Parti'yi iktidar yaptılar..."

AKLI BAŞINDA HERKES ELEŞTİRİR

"Eğer AK Parti iktidarı özel yaşamlara müdahaleyi bir devlet politikasına dönüştürmenin işaretlerini verirse, bunu sade liberaller değil aklı başında ve dünyalı her insan eleştirir."
diyen Barlas, "24 yaşındaki bir insana içki yasağını polis zoruyla uygulamayı, hangi aklı başında kişi onaylar ki?" diye sordu ve ekledi: "Bunun bir başka uygulanma biçimi de yetişkin bir kadının başörtüsüne bakarak onun eğitim hakkını polis zoruyla engellemek değil midir?"


Sabah Başyazarı'nın
yazısının tamamını okuyabilirsiniz.
ÇOK OKUNANLAR