MEDYA KÖŞESİ

Böyle giderse 28 Şubat yar-gı-la-na-maz

"Zaten Ergenekon'u sulandırma ve akim bırakma merkezi, planlı bir cemaat paranoyasıyla tam da bunu yapmak istiyor. "

Böyle giderse 28 Şubat yar-gı-la-na-maz
GAZETECİLER.COM - "Böyle giderse 28 Şubat yar-gı-la-na-maz..." Bu cümle Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'ya ait. Dumanlı "yargılanamaz" sözcüğünü üstüne basa basa yazmış. 28 Şubat soruşturmasından umutlu olmadığını ise çarpıcı bir şekilde gerekçelendiriyor: "Kimse elini taşın altına sokmak istemeyecektir" diyor...

İşte Dumanlı'nın bugünkü yazısından dikkat çekici bir bölüm:

UMUT VERİCİ GELİŞME AMA...

"28 Şubat post-modern darbesiyle ilgili somut gelişmeler oldu. Suç duyuruları yapıldı falan. İşin doğrusu demokrasi açısından umut verici bir gelişme idi bu; ancak görünen o ki, bu tür soruşturmaların sağlıklı yürütülebileceğine dair umutlu olmak çok zor. Sabahtan akşama yargı mensupları bu kadar dövülürse, emniyet görevlileri bu kadar hırpalanırsa; bu davaları soruşturmakla yükümlü kişiler niçin elini taşın altına koysun ki?

Herkes unuttu; bu ülkede yaklaşık on senedir fail-i meçhul cinayet işlenemiyor. Oysa "siyasi suikastlar" ve "toplumda infial uyaran eylemler" vasıtasıyla siyaset yıllarca dizayn edildi. Bu feci duruma dur diyen polis ve adliye oldu. En derin çeteler bile güvenlik güçlerinin ve adalet mekanizmasının nefesini ensesinde hissetti. Şimdi bu iki zümre planlı bir cemaat paranoyası söylemiyle linç ediliyor. 

KİMİLERİ KADİM MEDYAYA ŞİRİN GÖRÜNMEK İÇİN KONUŞUYOR

Bir yalpalama görülüyor. Kimileri kadim medyaya şirin görünmek için -belki de lafın nereye varacağını hesap etmeden- konuşuyor ve kendi varlık nedenini sorgulanır hale getiriyor. Evet, yargının ve güvenlik güçlerinin hataları olduğunda hepimiz buna karşı çıkmalıyız, sonuna kadar eleştirmeliyiz. Ama bu kurumların çetelerle, darbecilerle, terör örgütleriyle mücadelelerini de, insafsız bir paranoyaya, kurban etmemek gerekir.

Şimdi emniyet yetkilileri ya da yargı mensupları, "Neden soruşturma yapıp sopayı biz yiyelim?" dese haksız mı? Zaten Ergenekon'u sulandırma ve akim bırakma merkezi, planlı bir cemaat paranoyasıyla tam da bunu yapmak istiyor. Yargıyı ve güvenliği bunaltıp darbe davalarını ve derin ilişkilerin karmaşık eylemlerini örtbas etmeyi düşünüyorlar. Bunu görmemek için ya çok saf olmak ya da anti-demokratik illüzyonlara teslim olmak gerekir.


ÇOK OKUNANLAR