MEDYA KÖŞESİ

'Bölünelim' diyen yazarlar kimler?

NTV ekranlarında yayınlanan Basın Odası bölünmeyi tartıştı. Tartışma medyanın Kürt sorununda geldiği tartışma düzeyine dair de ilginç veriler sunuyordu.

'Bölünelim' diyen yazarlar kimler?
GAZETECİLER.COM
PKK eylemleriyle tekrar gündemin odak noktasına oturan Kürt sorunu medyada da ilginç tartışmalara sahne oluyor. NTV ekranlarında yayınlanan Basın Odası bölünmeyi tartıştı. Vatan yazarı Ruşen Çakır'ın hazırlayıp yönettiği programa Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, Zaman yazarı Ahmet Turan Kalkan, Hürriyet yazarları Mehmet Y. Yılmaz ve Nuray Mert katıldı. Gazeteciler canlı yayında bölünme seçeneğini tartıştı.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün de bugün köşesinde 'bölünmeyi tartışmanın zamanı geldi mi' sorusuyla gündeme getirdiği konu gazeteciler arasında tartışılıyor. Basın Odası'nda da masaya yatırılan konu medyanın Kürt sorununda geldiği tartışma düzeyine dair de ilginç veriler sunuyordu.

Mehmet Y. Yılmaz: Eğer çözüm istiyorsak özerklikten federasyona, otonomiden ayrılmayı kadar her şeyi konuşabilmemiz gerekiyor. Yoksa nasıl çözeceğiz? Herkesi öldürerek çözebilir miyiz? Ayrılmayı da tartışmak gerekebilir bence.

Nazlı ılıcak: Ama biz bu konuda henüz hiç bir şey yapmış değiliz. Daha anayasada kültürel haklar teminat altına alınmış değil, anadilde eğitim bile tartışma konusu oluyor. Bu şartlarda henüz bunlar bile yapılmamışken ayrılma tartışması bence çok erken. Bu noktaya gelene kadar yapılması gereken çok şey var.

Nurat Mert: Bunu ilk yazn da bendim aslında. Ayrılmayı, bölünmeyi de tartışabiliriz tabi. Ama bizde kimin ne dediği de belli değil henüz. Bir yanda tüketim toplumu olmanın arzusu var bir yandan gençleri cepheye gönderme heveslisi olanlar var. 

Ruşen Çakır: Bu tartışma biraz da beyaz Türklerin bir şantajı gibi gündeme geliyor sanki. Özkök'ün yazısında da benzer şeyler vardı. Madem öok istiyorsunuz hadi ayrılın' demek çok kolaycı bir yaklaşım değil mi?

Mehmet Y. Yılmaz: Ama ben Ertuğrul Özkök'ün o yazıyı o mantıkla yazdığını düşünmüyorum.

Ahmet Turan Kalkan: Bu bir çözüm değil. Bu bir aydın yılgınlığıdır. Bu seçenek Türkleri değil Kürtleri cezalandırmaya dönük bir sonuç doğurur. PKK yönetimindeki bir kamu düzeni dikdatoryal bir sisteme dayanacaktır.

Nazlı Ilıcak: Bence bizi izleyen Kürt vatandaşlarımız rencide oluyorlar.

Nuray Mert: Neden öyle diyorsunuz ki. Nerden biliyorsunuz. Kürtler adına bu kadar nasıl konuşuyorsunuz?

İşte o anlar:

Yorumlar