MEDYA KÖŞESİ

Blogger'lar Digiturk'e fena saydırdı!

Digiturk kaçak maç yayınları nedeniyle Blogspot'u kapattırınca CNN Türk konuyu tartışmaya açtı. Digiturk hukuk müşaviri ekranda zor anlar yaşadı...

Blogger'lar Digiturk'e fena saydırdı!
GAZETECİLER.COM
İnternette günün en önemli gelişmesi blogspot.com'a gelen erişim yasağı oldu. Digiturk'ün şikayeti üzerine mahkeme tarafından alınana karar sanal alemde büyük tepki toplarken milyonlarca blogger da neye uğradığını şaşırdı.

CNN Türk ekranlarında konuyu masaya yatıran Cüneyt Özdemir konuyu taraflarıyla tartışmaya açtı. Digiturk'ün hukuk müşaviri Süleyman Talaş erişim yasağı kararını neden aldırdıklarını anlattı.

"Biz böyle bir konuyla gündeme geldiğimiz için çok üzgünüz ama bu müdahaleyi de yapmak zorundaydık. Digiturk en son çare olarak mahkemeye gitti. bloglar üzerinden bizim maç yayınlarımızı ücretsiz olarak yayınlıyorlar. Bu bizim tahammül edeceğimiz bir durum değil, bize ait bir değer böyle kullanılamaz. Biz mahkemelere gitme taraftarı değiliz. Mesela Youtube'da bizim yayın haklarını aldığımız maçlar canlı olarak yayınlanıyordu. Youtube'a gittik ve sorunu kendi aramızda çözdük. Youtube içinde sınırlı bir admin yetkisi alarak maç yayınlarını engelledik. Aynı şekilde Google'la yaşadığımız sorunları da kendi aramızda çözdük. Ancak yine sorun yaşayınca mahkemeye gittik. Blogspot'a da aynı teklifle gittik, 'biz tarama yapalım ve maç yayınlarını durduralım' dedik."

SEYİRCİDEN ÖZDEMİR'E 'UZLAŞMA' TEPKİSİ

Özdemir, Talaş'a Digituk'ün sanal alemde aldığı tepkiyi hatırlatırken izleyicilerden aldığı ilginç bir eleştiriyi de aktardı.

Özdemir: Korkunç tepki var ama Digiturk'e. Şu anda bana gelen mesajlarda özellikle Twitter'da sizinle uzlaştığımı söyleyerek kızıyorlar hatta. 'Biz bütün gün protesto ettik sen orada uzlaşıyorsun diyorlar.

Talaş: Kızmasınlar hukuku konuşuyoruz burada.

Özdemir: İşiniz zor Twitter koptu herkes saydırıyor...



ÇOK OKUNANLAR