MEDYA KÖŞESİ

Bizim Yenge'deki ramazan gafı şaşırttı

Ekranların yeni ve keyifli dizisi Bizim Yenge'de 'Ramazan Gafı'na imza atıldı...

Bizim Yenge'deki ramazan gafı şaşırttı

GAZETECİLER.COM - Taze damat Bahri'nin, güzel karısı Filiz'i 'halvet' olmaya ikna etmeye çalışması diziye renk katarken, senaristlerin Ramazan ayını ıskalamaları izleyicilerin gözünden kaçmadı.

Kanal D'nin yeni dizisi Bizim Yenge'nin bu haftaki bölümünde bir yanda karısını 'beraber olmaya ikna etmenin' yollarını arayan Bahri'ye güldük; bir yandan da kalabalık ailenin iftar sofrasına konuk olduk.

Peşpeşe gelen bu sahnelerden sonra izleyiciler de sordu haliyle, "madem Ramazan ayı, oruç, iftar sahneleri var, şu 'gerdek' muhabbeti nerden çıktı?" diye...

Galiba senaristler Ramazan'a henüz alışamadılar ya da unuttular... Ama diziyi severek izleyenler merak etmeden duramadı...

DİZİ NEYİ ANLATIYOR?

Kanal D’nin başrollerini Şebnem Bozoklu, İlker Aksum, Tülin Özen, Yetkin Dikinciler ve Ayşenil Şamlıoğlu’nun paylaştıkları, ilk bölümü geçtiğimiz hafta ekrana gelen ve izleyicilerden tam not alan yeni komedi dizisi “Bizim Yenge” kocasının sekiz erkek kardeşini karşısında gördüğünde hayretler içerisinde kalır ve anında ayrı bir eve çıkmak ister.

İlk görüşte aşk ile birbirine tutulan Filiz ve Bahri, evlendikten sonra soluğu Bahri’nin evinde alırlar. Evde Filiz’i bekleyen büyük sürpriz, boy boy sekiz erkek kardeş ve “kaynanası” Mehpare Hanım’dır. Filiz evde gördüğü manzara karşısında hayretler içerisinde kalır. Dokuz erkeğin yemek, çamaşır, bulaşık işleri elbette sıradan bir evdeki gibi yürümemektedir. Filiz anında ayrı bir eve çıkmak ister. Annesi ile karısı arasında kalan uyanık Bahri ise durumu idare etmek için ilginç yöntemlere başvurur.

Uzun süredir evde annelerinden başka bir kadın görmemiş olan kardeşler de olanlar karşısında şaşkına döner. Bu arada kaçınılmaz olarak gelin – kaynana çekişmesi de başlamıştır.

Tek derdi evlenip mutlu bir yuva sahibi olmak isteyen Filiz’in, muradına ermek isteyen Bahri’ye koyduğu sürpriz bir şart ise dizinin sonraki bölümleri için bir ipucudur.