MEDYA KÖŞESİ

'Bizim kız da kötü yola düştü ama...'

"Bugünlerde tekrar tekrar aklıma düşüyor" diyen Nuray Mert bakın hangi fıkrayı köşesinde okurlarına yeniden anımsattı

'Bizim kız da kötü yola düştü ama...'

Siyaset Bilimci, Nuray Mert sitesindeki köşesinde bugün çok bilindik bir fıkra ile  "iktidar yanlısı kalemler ve hala ortalarda ‘tarafsız demokrat aydın’ diye geçinen bazıları" dediği  bir kısım yazarı sert bir şekilde eleştirdi.

"Söz konusu ettiğim portrelerin hiçbiri muhafazakar siyaset çevresinin mensubu değil. Bu da önemli çünkü bu laf cambazlıklarını çoğunlukla, ilk bakışta çok derin, ama biraz kurcaladığınızda son derece sığ bir ‘muhafazakarlık miti’ üzerine inşa ediyorlar." yazan Mert, köşesinde bakın hangi fıkrayı anlattı ve nasıl yorumladı:

BUGÜNLERDE TEKRAR TEKRAR AKLIMA GELİYOR

İçinde bulunduğumuz hali çok iyi anlatan bir fıkra vardır. Bugünlerde tekrar tekrar aklıma düşüyor.  Eminim pek çoğunuz biliyorsunuzdur ama ben yine de en iyisi bir kez daha paylaşayım.

İki eski arkadaş yıllar sonra karşılaşmış. Hal hatır sorduktan sonra biri diğerine, “Senin cin gibi bir kızın vardı, ne oldu, okudu mu, şimdi ne yapıyor?” demiş.

Adam hemen anlatmaya başlamış; “Yok” demiş, “Okumadı ama, bir şirkette küçük bir işe girdi. Şefi hemen değerini kavradı, maaşını artırdı. Sonra patronunun da gözüne girmeyi başardı, öyle ki patron onu kendi bölümüne aldı; çalışmasından o kadar memnun kaldı ki, maaşını daha da artırdı, hatta araba aldı. Sonra patronunun bir arkadaşı, başka bir şirket sahibi, benim kızı kendi firmasına transfer etti, daha yüksek maaşla üstelik.  Ev de aldı. Sonra daha fazla yorulsun istemedi, artık işleri evden yürütüyor benim kız.”

Sonra dönüp aynı soruyu o diğerine sormuş: “Eee, senin kızın ne yapıyor?”

Adamcağız da şaşkınlık içinde, “Benim kızım da kötü yola düştü, ama ben senin kadar güzel anlatamıyorum” diye cevap vermiş.

BİR RUS, BİR ÇİNLİ DUYSA…

Şimdilerde bazı ‘siyasi analizler’ de bu noktaya geldi. Özellikle son bir yıldır yaşadıklarımızı iktidar yanlısı kalemler, ama en tuhafı, hala ortalarda ‘tarafsız demokrat aydın’ diye geçinen bazıları öyle anlatıyor ki bir Rus, bir Çinli, bir Sri Lankalı ve benzerleri duysa, “Bizim ülkemizde de otoriter rejim var ama biz sizin gibi güzel anlatamıyoruz” demesi işten değil.

Geçtiğimiz günlerde Çin’de de Tiananmen Meydanı Direnişi’nin 25′inci yılı baskı altında kutlanamadı. Bizde ‘Gezi olayı’ birinci yılında gazla, sopayla ‘kutlandı.’ Çince bilmediğim için onlar durumu nasıl takdim ettiler bilemiyorum ama bizimkiler kadar mahir olduklarından şüphem var.

ÇOK OKUNANLAR