MEDYA KÖŞESİ

Biri bunu açıklasın! Hülya Avşar en güvenilir ünlü

"Genel olarak hangi ünlü ismin tavsiyesi sizin marka tercihinizde etkili olur?" anketine katılan 1200 isim Hülya Avşar diyor... Ali Eyüboğlu ise "biri bunu açıklasın" yazdı...

Biri bunu açıklasın! Hülya Avşar en güvenilir ünlü
GAZETECİLER.COM - Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, köşesinde "Güven Anketine güvenim kalmadı" yazdı. Gerekçesi de çok ilginç: "Genel olarak hangi ünlü ismin tavsiyesi sizin marka tercihinizde etkili olur?" anketinde zirvedeki isim Hülya Avşar. Yıllardır zirvede olan Uğur Dündar ise 3 ay içinde 10 sıra birden kaybetti.

İşte Ali Eyüboğlu'nun yazısından çarpıcı bir bölüm:

Mart 2012'nin "Genel olarak hangi ünlü ismin tavsiyesi sizin marka tercihinizde etkili olur?" anketinde Hülya Avşar'la Acun Ilıcalı, yine zirvede. Uğur Dündar'sa üç ay içinde 12 puan kaybedip, üçüncü sıradan 13'üncü sıraya geriledi. Şimdi çıksın biri bana bunu izah etsin?

Mediacat ve Ipsos KMG işbirliğinde yapılan 'En Güvenilir Ünlü' anketine bayıldım! Bu kadar mı güven verir 'En güvenilir ünlü anketi' insana?
12 ilde bin 200 kişiyle Ocak 2012'de yapılan anketle Mart 2012'de yapılan anket arasında ilk bakışta ciddi farklar yok gibi.
Ama detaylara bakınca bir yığın soru geliyor insanın aklına, bu anketin güvenirliğiyle ilgili.
Türk halkının en çok güven duyduğu ünlü Hülya Avşar değil de eskiden olduğu gibi Seda Sayan olsa, sonuçta ne Mediacat'ın bir yararı olur bundan ne de Ipsos KMG'nin.
Bu araştırmanın marjinal yarar sağladığı birkaç kişi var, onlar da listede güven endeksi en yüksek olanlar.
"Peki sorun nerede?" diye soracak olursanız, hemen yanıt vereyim:
Sorun ankete katılanlarda mı, yoksa sorularda mı bilmiyorum, ama bu 'güven araştırması' bana hiç güven vermedi.
Çünkü Ocak 2012'de yapılan ankette Hülya Avşar'la Acun Ilıcalı yüzde 26.6'lık güven endeksiyle listenin ilk iki sırasını işgal ederken, üçüncü sırada yüzde 21.9'la Uğur Dündar vardı.
Mart 2012'nin "Genel olarak hangi ünlü ismin tavsiyesi sizin marka tercihinizde etkili olur?" anketinde Hülya Avşar'la Acun Ilıcalı, yine zirvede.
Uğur Dündar'sa üç ay içinde 12 puan kaybedip, üçüncü sıradan 13'üncü sıraya geriledi.
Şimdi çıksın biri bana bunu izah etsin?
Yıllarca bu anketlerden hep zirvede çıkan Uğur Dündar, üç ay içinde 12 puan kaybedecek ne yaptı?
Ocak 2012'de yüzde 7.3 'güven endeksi'yle listede 13'üncü sırada olan Kadir İnanır, bel fıtığından ve ciğerinden ameliyat olduğu için mi 'güven kaybı'na uğrayıp listenin en sonuna düştü?
Sizce de Uğur Dündar ve Kadir İnanır'ın 'güven endeksi'yle ilgili konu izaha muhtaç değil mi?
Birilerinin çıkıp bunları izah etmesi gerekmez mi?

ÇOK OKUNANLAR