MEDYA KÖŞESİ

Birand'ın yakın dostu olan komutan

O da son dalgada gözaltına alındı... Üst düzey bir paşa ve darbeyle suçlanıyor...

Birand'ın yakın dostu olan komutan
GAZETECİLER.COM - Son balyoz dalgasında gözaltına alınıp serbest bırakılan Ergin Saygun, Mehmet Ali Birand'ın yakın dostu çıktı...
Bunu Birand kendisi açıkladı.
Köşesinden tanıdığı bildiği Saygun'u şöyle anlattı;

"Ergin Saygun'u yıllar öncesinden tanırım.
İlk karşılaşmalarımız 1980'li yıllarda başladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin genç, pırıl pırıl bir subay idi.Ben de Emret Komutanım kitabımı hazırlıyordum. Söyleşiye gittiğim zaman, karşımda kendi dünyasına kapalı, katı görüşlü bir asker değil, çok farklı, son derece açık, son derece hoşgörülü bir insan bulmuştum.

O gün bugündür, dostluğumuz bozulmadı.

Bir askerin, hele yükselen bir askerin bir gazeteciyle dost olması zordur.Genelde çekinilir, ancak Ergin Saygun, kendinden son derece emin bir askerdi. Kimseden korkusu olmazdı. Görüşlerini açıkça savunurdu. Zamanında, başkaları için çok zor olacak analizleri büyük bir kolaylıkla sizinle paylaşırdı.

Bence en önemlisi, demokrasi ve insan hakları gibi konulardaki duyarlığıydı.

İstanbul'da görev yaparken olsun, Brüksel'deki yıllarında olsun, saatlerce ufuk turu yapar ve hemen her konuyu tartışırdım.

Bir gün dahi, normal görevlerinin çizdiği sınırların ötesine geçtiğini görmedim.

Bir gün dahi, askerin gerektiğinde müdahele edebileceğini savunmamıştır. Tam aksine, askerin kendi işi olduğunu, siyasete karışmaması gerektiğini söylemiş ve bu tutumunu da uzun yıllar boyunca değiştirmemiştir.

Neden bunları yazıyorum biliyor musunuz ?

Ergin Saygun'un neyle suçlandığını ve hakkındaki delilleri bilmiyorum. İşin o yanını yargı halleder, ancak benim tanıdığım, bildiğim ve güvendiğim bir insanın bir darbe komplosu içine alınmasını anlayamadığımdan dolayı yazıyorum. Bir dost hakkında bildiklerimi açıklamak için yazıyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar