MEDYA KÖŞESİ

Birand'ın rakiplerinden şikayeti var!

Birand ana haber bültenleri arasındaki reyting savaşında gelinen noktayı okurlarıyla paylaşırken rakiplerine de çakmış...

Birand'ın rakiplerinden şikayeti var!

GAZETECİLER.COM - Mehmet Ali Birand ana haber bültenleri arasındaki reyting savaşında gelinen son noktayı paylaşmış okurlarıyla. Kanal D, Star, Show TV ve ATV arasındaki centilmenlik anlaşması gereği ana haber bültenlerinin başlama saati ve süresi ortak bir kararla sabitlenmişti. Birand'a göre bu uygulamanın sonuçları rakipleri tarafından beğenilmeyince anlaşma yine rakipleri tarafından bozulmuş. Birand son durumu anlatırken rakiplerine çakmayı da ihmal

"Reyting kavgasında yeni dönem başladı...
4 büyük kanalın (Kanal D, Star, Show, ATV) Ana Haber Bültenleri arasındaki amansız mücadele eylül başından  itibaren yeniden başladı. Bu başlangıcın en önemli yanı, dört kanal yöneticilerinin bir anlaşmaya varmalarıydı. Buna göre, dört  Ana Haber Jeneriğini 19:00’da döndürecek ve haberi  19:45’te bitireceklerdi.
Hatırlayacaksınız, özellikle Star ve Show ana haber jeneriklerini,  sırf reyting arttırmak için 19:30 civarında döndürür, haberlerini de, ATV ve Kanal D reklama çıktığı dakikalarda sürdürüp  20:00 civarında bitirirlerdi.
Bu yaklaşımın büyük avantajı, seyircinin çoğaldığı 19:15 sonrasından yararlanmak, ATV ve Kanal D 19:45’te reklama gittikleri için  boşta kalan seyirciyi de alıp, kolayca reyting arttırmaktı. Aslında, suni bir reyting elde ederlerdi.
Eylül başında, 4 kanal kendi aralarında anlaşıp Ana Haber jeneriğini saat 19:00’da  döndürmeye ve en geç  19:50’de bülteni bitirmeye  başladılar. Kısa  bir sürede dengeler değişti. Eski birinciler  konumlarını kaybettiler, Kanal D ise yükseldi. Bu durum karşısında Star ile Show dayanamayıp tekrar eski uygulamaya geri  döndüler.
Haberlere, 18:30- 18:45 arasında başlıyorlar, ancak reyting  hesaplamaları için jeneriklerini 19:20-19:25’te döndürüyorlar.
Biz, ilk günden bu yana hep yanı hareket ediyoruz.
Kanal D, Haber özetlerini ve sıcak haberleri 18:45’te Koca Kafaların “Baba Haber Bülteni” ile başlatıyor, Ana Haber jeneriği her zaman olduğu gibi 19:00’da dönüyor ve 19:45’te bültenini bitiriyor. Bu ilkeli  yaklaşımından da vaz geçmeyecek."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum