KİTAPLIK

Birand'ı çok etkileyen o dua!

Başbakan Erdoğan'ın ettiği dua Mehmet Ali Birand'ı çok etkilemiş... İşte Can Dündar'ın kitabından o dua.

Birand'ı çok etkileyen o dua!
GAZETECİLER.COM - Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın yaşam öyküsünün anlatıldığı kitapta yakın bir zaman önce kanser olduğunu öğrenen usta gazeteci ile Başbakan Erdoğan arasında geçen ilginç bir diyalogda yer aldı. Erdoğan, Eyüp Sultan'da Birand için de dua etmiş!

Milliyet yazarı Can Dündar, gazeteci Mehmet Ali Birand'ın yaşam öyküsünü "Birand: Bir Ömür, Ardına Bakmadan" adını verdiği kitapta kaleme aldı. Kitapta, kanser olduğunu öğrenen Mehmed Ali Birand ile Başbakan Erdoğan arasında geçen telefon diyaloğu da ilk kez aktarıldı. Aktarılanlara göre Erdoğan, tecrübeli gazeteciyi moral vermek için aramış ve kendisi için Eyüp Sultan'da dua ettiğini ifade etmişti.

Milliyet Gazetesi yazarı Burcu Karakaş'ın kitabı tanıttığı haberinde yer alan o diyaloglar şöyle akatarıldı:

"Her gazetede kendisini seven sevmeyen köşe yazarları, düşmanları, dostları, yetiştirdiği evlatları, ondan sevgi sözcükleriyle bahsediyor, zamanında en sert laflarla kendisine saldıranlar özür diliyor, her partiden her görüşten parti liderleri, politikacılar övüp moral veriyordu. Arayanlar arasında Başbakan Erdoğan da vardı. 'Geçmiş olsun' dedikten sonra çok ilginç bir sır verdi: 'Ameliyatından önceki gece, gece yarısı uyandım. Zorladım, uyku tutmadı. Baktım Emine Hanım da uyumuyor. Kalktık. Kızımızı da aldık. Gecenin o saatinde Eyüp Sultan'a gittik. Orada sana dua ettim.' Birand, bundan çok etkilendi."

ÇOK OKUNANLAR