MEDYA KÖŞESİ

Birand'dan RTÜK'e destek yazısı

"RTÜK üyelerinin nasıl baskılar altında çalıştıklarını da çok iyi biliyorum. İktidardan, devlet kademelerinden, bürokrasiden ve siyasetçilerden gelen bu baskılara direnmeye çalıştıklarını ve iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışt

Birand'dan RTÜK'e destek yazısı
GAZETECİLER.COM - Kanal D Ana Haber anchormani Mehmet Ali Birand, TBMM'de görüşülen ve yakında kabul edilecek yeni RTÜK yasası öncesinde başlayacak süreci Posta gazetesinde kaleme aldı. "Başta Başkan Davut Dursun olmak üzere, tüm üst kurul üyelerine Allah kolaylık versin." dedi.

"RTÜK sizin polis memurunuz değil..." başlıklı yazısında Birand "TBMM yakında yeni RTÜK yasasını kabul edecek. Bu kurumun günlük yaşamımızdaki yeri ve sorumlulukları daha da artacak. Yepyeni bir döneme girilecek. Eğer bu kuruma karşı bugüne kadar sürdürülen genel bakış şekli değiştirilmezse, yarından itibaren çok daha zor bir süreç başlayacak demektir." dedi ve şöyle devam etti:

"Dikkatinizi son dönemlerdeki garip bir eğilime çekmek istiyorum. Özellikle, iktidar partisi çevrelerinde veya kendilerini iktidara yakın hisseden muhafazakar kesimlerde televizyon yayınlarına karşı sürdürülen bir kampanya var gibi.

Kimi için RTÜK, emirlerinde olan ve istedikleri anda kullanabilecekleri eli sopalı bir polis veya bir jandarma karakolu, kimi için namus bekçisi, kimi için de muhafazakarlığın, dinimizin savunucusu. Ancak RTÜK genelde, bu kesimdekilerin beğenmedikleri herşeyi sansürleyen bir kurum gibi görülüyor.


RTÜK'te yeni ve çok "sorumlu" bir dönem başlıyor.

(...) RTÜK üyelerinin nasıl baskılar altında çalıştıklarını da çok iyi biliyorum. İktidardan, devlet kademelerinden, bürokrasiden ve siyasetçilerden gelen bu baskılara direnmeye çalıştıklarını ve iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalıştıklarının da farkındayım.

Ancak, bu yetmiyor. Hele bundan sonraki dönemde, kötü kişi olma pahasına, bu gidişi durdurmalılardır.

RTÜK, kurum olarak; ne siyasi iktidarların, ne askerin, ne milletvekillerinin, ne de her telefona sarılıp abuk sabuk isteklerde bulunan seyircilerin esiri edilmemelidir.
Başta Başkan Davut Dursun olmak üzere, tüm üst kurul üyelerine Allah kolaylık versin.

ÇOK OKUNANLAR