MEDYA KÖŞESİ

Birand'dan cesur bir 'Ayrılık' yorumu!

Herkes bir şeyler söylüyor ama M. Ali Birand en zor olanı söylemiş bugün. Aynısını İsrail yapsa tavrımız ne olurdu?

Birand'dan cesur bir 'Ayrılık' yorumu!

GAZETECİLER.COM- Gündemin öne çıkan başlıkları arasında Ayrılık dizisi ve İsrail'in tepkisi yer almaya devam ediyor. Bildiğiniz gibi Gazze'de geçen bir öyküyü anlatan Ayrılık İsrail'in sert tepkisine neden olmuş, ilişkilerde bir gerilim yaşanmıştı. Dizinin TRT'de yayıanlanıyor olmazı da tartışmayı derinleştiren bir unsur.

Herkes bir şeyler söylüyor ama M. Ali Birand en zor olanı söylemiş bugün. Birand 'aynı şeyi İsrail yapsa, yani Güneydoğu'da geçen ve Türk askerlerinin Kürtleri zalimce öldürdüğü bir dizi yapsa ve bunu devlet TV'sinden yayınlasa Türkiye'nin ve Türk'lerin tavrı ne olur?! diye sormuş. Ama yetinmemiş ve devam etmiş...

"Bir an için kendimizi İsrail'lilerin yerine koyalım ve kendi kendimize soralım:

- Eğer İsrail TV'sinde, özel bir şirket tarafından, Türkiye'nin Güneydoğusundaki bir köyde bir Türk askerinin köylülere dışkı yedirdiği veya faili meçhul cinayetleri, aynı şekilde bir senaryo çerçevesinde, bir bölümü resmen mahkemelere dahi düşmüş bazı gerçeklerden hareket eden, ancak önemli bölümü hayali ve abartılmış bazı olaylar hikaye edilse, nasıl bir tepki gösteririz?

İsrail'i mahvederiz.

İsrail temsilciliklerine yürüyüşler düzenler, sinagog'lara siyah çelenkler dahi bırakırız.

Doğruyu söyleyelelim, böyle yapmaz mıyız ?

Sakın HAYIR demeyelim.

Hayatımız bu örneklerle geçti.

Ünlü Midnight Express (Gece yarısı ekspresi) filmiyle nasıl mücadele ettiğimizi, her gösterildiği ülkeye nota verdiğimizi unutmayalım. Tamamen ticari bir film olmasına rağmen ayaklandık. O filmdeki sahnelerin bir bölümü abartılı, ancak doğruydu.

Bu örneklerin sayısını arttırabilirim.

Söylemek istediğim şudur:

Hepimiz duyarlı insanlarız. Bize yapıldığında ayağa fırladığımız şeyleri başkalarına yapmayalım. Bu bölgede yaşayanlar birbirimizi çok iyi biliyoruz."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum