MEDYA KÖŞESİ

Birand ve Dündar'dan iki farklı Kılıçdaroğlu!

Birand ve Uğur Dündar aynı anda yayınlanan Kılıçdaroğlu röportajlarında biribirinden farklı çizgiler izlediler. İşte iki röportaj ve iki anchorman:

Birand ve Dündar'dan iki farklı Kılıçdaroğlu!
GAZETECİLER.COM
Medyada ve siyasetin gündeminde esen Kemal Kılıçdaroğlu rüzgarı ana haber bültenlerine de güçlü bir düzeyde yansıdı. Mehmet Ali Birand ve Uğur Dündar CHP'nin müstakbel liderini Doğan Grubu'nun Ankara stüdyolarında ağırladı. İki anchorman aynı konukla hayli farklı birer röportaj yaptı.


Star Haber ve Kanal D Haber hemen hemen aynı anda Kılıçdaroğlu röportajlarını ekrana getirdi. Her iki kanalı da bünyesinde barındıran Doğan Grubu'nun Ankara stüdyolarından yapılan söyleşiler, yapıldıktan çok kısa bir süre sonra da olsa banttan yayınlandı. İki usta anchorman ise aynı konukla aynı zamanda yayınlanan bir röportajda farklı bir çizgi izlediler.

Birand, Kılıçdaroğlu ile yaptığı söyleşinin merkezine Kılıçdaroğlu'nun kendisini koyarken, Dündar ise daha çok Deniz Baykal'a ağırlık verdi. Star Haber anchorman'i Kılıçdaroğlu'nun Baykal ile neler konuştuğundan, seçildikten sonra eski genel başkana nasıl yaklaşacağına kadar sorduğu sorularla adeta Baykal'ı söyleşinin merkezine koydu. Dündar, 'Kılıçdaroğlu resmi olarak seçildikten sonra neler yapacak?' başlıklı sorularında bile Baykal'ı sormaktan vazgeçmedi.



Birand ise Kılıçdaroğlu'nun kendisini ve çevresini merkeze koyarak Baykal'ı gerektiği kadarıyla gündeme getirmeye özen gösterdi. Birand, Kılıçdaroğlu'nun eşinin adaylık kararına ne tepki verdiğini, yakın çevresinin ve ailesinin sürece nasıl yaklaştığını sorarak sohbeti insani yanlarıyla da güçlendirdi. Usta gazeteci röportajın sonlarında 'İnşallah seçilirsiniz' diyerek de konuya tavır sahibi bir yaklaşım gösterdi.


Yorumlar