MEDYA KÖŞESİ

Birand, TRT'ye program yapanları savundu

'TRT'de parayla program yapan gazeteciler çok az alıyorlar, daha fazlasını istemeliler' Bu sözler Birand'a ait. Hem de öyle irani falan değil...

Birand, TRT'ye program yapanları savundu
GAZETECİLER.COM
Usta gazeteci Mehmet Ali Birand da TRT'den para alan gazeteciler polemiğine dahil oldu. Ancak Birand tartışmaya sürpriz bir noktadan katılarak TRT'de ücret karşılığında program yapan meslektaşlarını savundu. Birand, sözkonusu ücretlerin de piyasa şartlarıyla kıyaslandığında hayli düşük kaldığını ve eleştirilen o gazetecilerin daha fazlasını istemeleri gerektiğini yazdı.

Gazeteci para alır, karikatürcü çizer

1) Program yaptıkları için TRT’den para alan gazeteciler eleştiriliyor. Neden, anlayabilmiş değilim. Gayet tabii alacaklar. TRT ekranlarına çıkıp zamanlarını ve bilgilerini verdikleri bir işte neden para almayacaklarmış? Son derece haklılar ve söyliyeyim, çok da az parayla yetiniyorlar. Daha fazlasını istemeliler.

2) Memecan, Kılıçdaroğlu’nu dansöz şeklinde karikatürize ettiğinden dolayı yerden yere vuruluyor. Neden, onu da anlayabilmiş değilim. Karikatür bir sanattır ve dünyanın hiçbir yerinde sınırları yoktur. Tahammülü olmayan toplumlar karikatüristlerini yerden yere vururlar.

3) TRT’deki Ağca programını eleştirdiğim için, kurum tarafından hücuma uğradım. Bunu da anlayabilmiş değilim. Ağca programında Abdi İpekçi cinayeti hakkında soru sorulmamasını sorgulamak ne zamandan beri kıskançlık oluyor ?

Ne kadar boş işlerle uğraşıyoruz değil mi ?

Ne kadar kısır ve sıkıcı bir toplumuz değil mi ?"

Yazının tamamı için
ÇOK OKUNANLAR