MEDYA KÖŞESİ

Birand sansür iddialarına fena patladı

TT Arena'daki protestoyu sansürleyerek ekrana yansımasına engel olduğu yönündeki iddiaları yanıtlayan Birand 'Bende sansürcü ben de korkağım' dedi.

Birand sansür iddialarına fena patladı
GAZETECİLER.COM
Mehmet Ali Birand, TT Arena'daki protestoyu sansürleyerek ekrana yansımasına engel olduğu yönündeki eleştirileri bugün yanıtladı. Başta Hıncal Uluç olmak üzere medyada da yer bulan eleştirilerde Birand'ın Kanal D'nin canlı yayınında oto sansür uygulayarak protestoların ekrana gelmesini engellediği iddia edilmişti.

Birand iddiaları pek de ciddiye almamış ancak Başta Hıncal uluç olmak üzere bir yanıt vermekten geri durmamış:

BENDE SANSÜRCÜ BENDE KORKAĞIM

Hıncal Uluç, perşembe günü yazısında beni topa tutmuş. Dün de M. Ali Yılmaz topu alıp ne korkaklığımı, ne gazeteciliğimi ne de sansürcülüğümü bırakmışlar.
 
Ne gazeteciliğimi bırakmış, ne sansürcülüğümü.
 
Hıncal böyledir, kalemi ve dili keskindir. Yılların Hıncal'ını değiştirecek değiliz ya... Neyse , Arena gecesinde, Başbakana protesto başlayınca benim "Eyvah" lafımı almış ve ardından da Kanal D ve D Smart' ın olayları sansür ettiğini söylemiş.
 
Eyvah dedim tabii, zaten saklamadım. Olayın böyle bir protesto gösterisine dönmesinin GS'ya hiç yakışmayacağına inandığım için Eyvah dedim. Ancak ben yayının yönetiminde olan biri değildim. Yayını kesme yetkim yoktu. Üstelik yayın kesilmedi. Kanal D belirli bir süre devam etti ve yayını D Smart'a bıraktı. Yani, sesin kısılması konusunda herhangi bir müdahelem olmadı, zaten olamazdı da... Bizde her aklına gelen yayını yönlendiremez.

Eğer bu dostlar illaki istiyorlarsa Başbakandan korktuğumdan sansürcülüğüme kadar her türlü nitelemede bulunma hakları vardır.
 
Bunu, üstünde durulacak bir olay gibi de görmüyorum doğrusu. Olan olmuş, şimdi bundan sonrası önemli.

Yazının tamamını okumak için
ÇOK OKUNANLAR