MEDYA KÖŞESİ

Birand, 'ne kitapmış' deyip dalga geçti

Birand polisin başlattığı kitap taslağı baskınlarıyla adeta dalgasını geçerken olan biteni hayli komik bulduğunu söyledi.

Birand, 'ne kitapmış' deyip dalga geçti
GAZETECİLER.COM
Polisin Ahmet Şık'ın kitabı için yayınevini ve Radikal gazetesinin basması Mehmet Ali Birand'ın da gündemindeydi. Kanal D anchormani haberi geçmeden önce inceden dalgasını geçti.

Polisin aramalarına 'sürek avı' diyen Birand olan biteni hayli komik bulduğunu söyleyedi. Kendini gülmekten alamayan Kanal D anchormani 'ne kitapmış ama' diyerek haberin detaylarına geçti.

MAVİOĞLU: "BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE TECAVÜZ EDİLMİŞTİR!"

"İmamın Ordusu" adlı kitap ile ilgili olarak Radikal Gazetesi'ne gelen polis ekipleri, gazeteci Ertuğrul Mavioğlu'nun bilgisayarında bulunan kitabın taslağına el koydu.

Olan bitene inanmadığını söyleyen Mavioğlu, Kanal D Haber'de polisin uygulaması için 'basın özgürlüğüne açıkça tacavüz edilmiştir' dedi. Hayli sinirli olduğu gözlenen Mavioğlu, gazeteci Ahmet Şık'ın 'İmamın Ordusu' adını vermeyi düşündüğü ancak henüz tamamlamadığı için yayınlanmayan kitabın Şık tarafından kendisine verildiğini söyledi. Radikal muhabiri, Şık'ın kitaba dair görüşlerini kendisiyle paylaşmasını istediğini de ekledi.

Mavoğlu, Ahmet Şık'ın Ergenekon gibi örgütlere tamamen karşı olan biri olduğunu da belirterek, şöyle konuştu: "Ona nasıl böyle bir yakıştırma yapılıyor anlamıyorum. Kitap yok etmelerini 12 Eylül zamanında yaşadık ama şimdi daha vahim bir durum var ortada. O zaman basılmış kitaplara el konuluyordu, fakat şimdi daha basımı bile yapılmamış bir kitaba el konulmaya çalışılıyor. Okuyan alim olur, okumayan zalim olur. Bu yapılan da zalimliktir " dedi.

İşte o anlar:

ÇOK OKUNANLAR