MEDYA KÖŞESİ

Birand Nasrettin Hoca gibi...

Mehmet Ali Birand'ın bugün Posta'da yayımlanan yazısı Nasrettin Hoca fıkrası gibi...

Birand Nasrettin Hoca gibi...

Mehmet Ali Birand'ın bugün Posta'da  Van Depremi'nde herkes haklı... başlıklı bir yazı kaleme aldı. Birand'ın Nasrettin Hoca fıkrası gibi yazısı Van Depreminin sorumluluğunun aslında kimsede değil herkeste olduğunu ileri sürüyor.

İşte Birand'ın "Van depremiyle ilgili olarak şikayetler bitmiyor" diye başladığı o yazıdan bir bölüm...

İhtiyaçların zamanında karşılanamamasından başlayıp, koordinasyon eksikliğinden tutun, hükümetin yeterli refleksi gösteremediğine kadar giden şikayetlerin hepsi doğru.

Çadır gerekiyor dendi. Gecikmesine rağmen sonunda çadırlar geldi. Ancak bu defa kar bastırdı. Dağıtılan çadırlarda barınma sorunu başladı. Deprem sonrasında karın bastırması, insanların günlük yaşamlarını daha da zorlaştırdı. Bürokrasi bir türlü organize olamadı. Belediye ile Vilayet arasındaki çekişme, işleri daha zorlaştırdı. Sonunda halk Van'dan göç etmeye yöneldi. Şikayetlerin sonu gelmedi. Hala da sürüyor. Hangi TV kanalını açsanız, ağlayan, içini döken insanlarla karşılaşıyorsunuz.

Sorarım sizlere: Bu şikayetler haklı değil mi?
Hepsi haklı.

Sorarım sizlere: Böyle bir felaket ile karşı karşıya kalan ve çaresizlik içinde kıvranan bu insanlar şikayet etmeyecekler de ne yapacaklar?

Peki, bu şikayetlerin sorumlusu kim? Hükümet değil mi?
Amma gelin görün ki hükümet de eleştirilerden şikayetçi. Ellerinden geleni yapmalarına rağmen, bir türlü kimseye yaranamadıklarını söylüyorlar.

 

ÇOK OKUNANLAR