MEDYA KÖŞESİ

Birand hem atlattı hem medyaya çaktı

Mehmet Ali Birand Başbakan Erdoğan'ın sağlığı ile ilgili röportajıyla hem tüm medyayı atlattı hem de tüm medyaya lafı çarptı...

Birand hem atlattı hem medyaya çaktı
GAZETECİLER.COM - "Erdoğan kanser hastası ve tedavi görüyor" dedikodusunu Başbakan'a  "Ben de kanserim, kemoterapi görüyorum, anlarım... Kanser misiniz?" diye soran Kanal D anchormani Mehmet Ali Birand
Başbakan Erdoğan'dan "Kanser değilim" cevabını aldı.

Bu zor ve merak edilen soruya yanıt alan Birand, bugün Posta gazetesinde Başbakan'ın ameliyatından çarpıcı bir ayrıntıya da yer verdi ve ardından basına fena yüklendi.

Tüm basın mensuplarını yaptığı röportajla atlatan Birand meslektaşlarına "bildiri gazetecisi" diye yüklendi.

İşte o yazıdan çarpıcı bir bölüm:

BAŞBAKANIM KANSER MİSİNİZ?

"Başbakana öncelikle bunu sordum: Kanser misiniz?

Çok netti, "Hayır kanser değilim..." dedi.  Bir süre önce bağırsaklannda polip tespit edilmiş. Alınmadığı taktirde ileride kanserleşebilecek ve mutlaka alınması gereken cinsten polipmiş. Öyle apar topar ameliyata koşturulmamış. Önceden bilinen, yeri ve tarihi kesinleştirilmiş bir ameliyata gitmiş.

Ancak ailesinin dışında etrafındaki kimseye; en yakın arkadaşlanna dahi söylememiş.  Bir kişi hariç. O da Mücahit Arslan.

"Nerede ve nasıl ameliyat olacağıma çok dikkat ettim. Dışarıda olmamı tavsiye edenler oldu. Reddettim. Doktorum ameliyatlarını Amerikan Hastanesi'nde yapıyordu, onun yerine devlet hastanesini tercih ettim..." dedi.

MEDYAYI ATLATMADIM

Hastaneye girişi çevresi için sürpriz olmuş.

"Tüm medyayı atlattınız..." deyince şaşırdı, "Yooo, akşam 19.00-20.00 civarında normal şekilde evden çıkıp hastaneye gittik. Biri kafasını çevirip baksa görebilirdi" diye yanıtladı.

BİLDİRİ GAZETECİSİ OLMUŞLAR

Anlaşılan bizim arkadaşlar artık bildiri gazeteciliğine başlamışlar. Basın bürosu program açıklamayınca Başbakan'ın nerede olduğunu dahi merak etmez olmuşlar."

ÇOK OKUNANLAR