MEDYA KÖŞESİ

Birand darbecilerin sivil akıl hocalarına çaktı!

Ne kadar sürerse sürsün, sonuç ne olursa olsun, bu dava kendi başına bir demokrasi başarısıdır...

Birand darbecilerin sivil akıl hocalarına çaktı!
GAZETECİLER.COM - "Dün bu ülkenin yakın tarihinde yeni bir sayfa açıldı.
Bu sözü çok sık kullanılan bir klişe gibi algılamayın.
Son 50 yılını darbe beklentileriyle geçirmiş bir kuşak için, o mahkeme salonunun manzarası inanılır gibi değildi. Darbeyle demokrasiyi yıkan, işkence yapan, gencecik insanları idam eden bir kafa yapısı yargılanıyordu."

Bu tespit, Posta gazetesinde, Mehmet Ali Birand'ın köşesinde yer alıyor. Birand yargılananın sadece Evren ve Şahinkaya değil, darbeci zihniyet olduğu görüşünde. Onun için de askerlere yalakalık ve akıl hocalığı yapan sivillere de çaktı...

İşte Birand'ın o köşe yazısından bir bölüm:

"Asker, övünme unsuruydu.
Daima en iyisini o bilirdi... En iyi eğitimi o alırdı... Vatanı en iyi o korurdu... Sivil topluma demokrasinin ne olduğunu da o öğretirdi... Türk toplumunun en güvendiği kurum da onun yönetimindeydi... En namuslu da o idi...

Bir de akıl hocaları vardı. Asıl tehlikeli olanlar, işte o sivil erkandı. Neyin nasıl ve ne zaman yapılacağı konusunda fikir ileri sürerler, paşalarının yanında övüne övüne dolaşırlardı.

Yılışık yılışık gülen ve paşalarına övgüler yazan gazeteleri ve gazetecileri de unutmamız gerekir. Kimi TRT'de, kimi yazılı basında gövde gösterisi yapar, abuk sabuk yorumlarla diğer meslekdaşlarını yerden yere vururlardı.

İşte bütün bunları düşündükten sonra, bu davanın benim için ne anlama geldiği, sanırım daha iyi anlaşılır.

Burada yargılanan sadece Evren veya Şahinkaya değil. Darbeci kafalar yargılanıyor. Toplumu, güdülmesi gereken bir koyun sürüsü gibi gören, cahiller ordusu olarak niteleyen bir kafa yapısı yargılanıyor.

Ne kadar sürerse sürsün, sonuç ne olursa olsun, bu dava kendi başına bir demokrasi başarısıdır...

Gerisi ayrıntı..."
ÇOK OKUNANLAR