MEDYA KÖŞESİ

Birand 32.Gün'de 32.Gün'ün öyküsünü anlattı!

32. Gün'de Neşeli Hayat ve Yılmaz Erdoğan rüzgarı geçti. M. Ali Birand'ın da hayli eğlendiği program mutfak oyuncularını da ağırladı.

Birand 32.Gün'de 32.Gün'ün öyküsünü anlattı!

GAZETECİLER.COM

32.Gün’de bu hafta Mehmet Ali Birand'ın konukları, vizyondaki en “hüzünlü komedi” filmi “Neşeli Hayat” ekibi oldu. BKM salonunda çekilen programa filmin senaristi, yönetmeni ve başrol oyuncusu Yılmaz Erdoğan ve diğer başrol oyuncularının yanı sıra 40 kişilik BKM Mutfak ve “Çok Güzel Hareketler Bunlar” ekibi tam kadro katıldı...

Bol kahkahalı 32. Gün, Metin Yıldız'ın çok beğenilen "Birand" tiplemesiyle başladı..

Metin Yıldız, “BKM Mutfak'ta ben pek başarılı bulmasam da benim taklidimi yapan birisi varmış” diyerek seyircilerin arasından Birand'ı davet etti.. Alkışlar arasında sahneye gelen Birand, Yılmaz Erdoğan'a, Neşeli Hayat ekibine ve BKM Mutfak oyuncularına sorularını yöneltti.

İşte Birand'ın sorularına bol esprili cevaplar:

Birand: BKM Mutfak nasıl doğdu?

Yılmaz Erdoğan: İnsanlar sürekli CV gönderiyordu bize, “Biz de BKM'li olmak istiyoruz” diyorlardı. Ben de “Ne yapacağız bu CV'leri?” diye düşünürken CV'lerden 35 tanesini seçtim çağırdım “Sizinle biraz sohbet edelim” dedim. Zaman içinde Mutfak bu hale geldi.

Birand: Neşeli Hayat'ı anlatsana bize?

Yılmaz Erdoğan: Neşeli Hayat son filmimdir ve son filmler her zaman en iyi film olur. “Bir film yaptık ama eskileri gibi olmadı” denir mi zaten?. Böyle promosyon mu olur. Neşeli Hayat en fazla şiir kattığım filmdir.

Birand: 2009 Mutfak'a nasıl yaradı?

Yılmaz Erdoğan: Noel Baba'nın ana bayiliğini aldık. Bu yüzden bu yıl bize çok yaradı..

Eser: BKM mutfak olarak bu yıl iyi geçti..

Birand: Mutfak'ı boşver sen kendin bu yılı nasıl geçirdin?

Eser: Bizim hayatımız BKM Mutfak ama..

Birand: Çocuklar acıdım ben size.. Para kazanıyor musunuz bari?

Eser: Hamdolsun..

Yılmaz Erdoğan: Ohoo götürüyorlar..

Birand'ın “BKM Mutfak'ta ne öğrendiniz?” sorusu bol esprili cevaplar getirdi..

Eser'in, "Neşeli Hayat'ın yazım döneminde Hocamızın bizimle paylaştıkları bana çok şeyler öğretti" demesi üzerine Bülent'in "neredeyse hoca senaryoyu yazarken hoca bana danıştı diyecek" esprisi salonu kahkahaya boğdu. Espri bombardımanı karşısında daha fazla dayanamayan Eser, "Öğrendik işte bir şeyler" diyerek kendini kurtarmakta buldu.

Birand'ın Ersin Korkut'a “2009 senin için nasıl geçti?” sorusu üzerine Yılmaz Erdoğan araya girerek "Ersin ben de sevişmek istiyorum" demiş gazetelerde çıktı gördünüz mü?" "Onu açıkla bize" dedi..

Ersin de; "Bazen öyle sorular soruyorlar ki konu oraya gidiyor dedi. Bir seferinde bana 'Beren Saat'le sevişmek ister misiniz?' diye sordular. Ne diyeyim ki şimdi ben buna?" diye yanıt verdi.

Eğlence dozajının hiç düşmediği programı izlemeye gelen konuklar da BKM Mutfak oyuncularına ve Neşeli Hayat ekibine soru sorma fırsatı buldu..

BİRAND'IN FAVORİ KARAKTERİ VE FİLMİ NE?

Birand BKM Mutfak oyuncularına en sevdikleri filmleri sorarken kendi tercihini de açıkladı. Bir sinema klasiği olan 'Baba' (God Father) filmini unutamadığını söyleyen Birand, en sevdiği Mutfak karakterini de açıkladı; Hıyarlı Baba.

[photos]

32. GÜN'ÜN BAŞLANGIÇ HİKAYESİ NE?

Programın sonlarına doğru Yılmaz Erdoğan kardeşi Deniz Erdoğan'ın filme yaptığı müzikleri gündeme getirdi. Bunun üzerine Birand 32. Gün'ün ve müziğinin ilginç öyküsünü anlattı.

M. Ali Birand: Aslında çok önemli bir şey film müziği. Bizim 32. Gün'ün müziği dünyalar Savaşı' filminin müziğidir. 24 yıl önce 32. Gün'ü yapmaya karar verdim. Ve tümden cahildim, televizyonun T'sini bilmiyordum. Tamamen cehaletin cesareti. Seyrediyordum bu tip programları ve 'Kardeşim ben niye yapmıyorum' diyerek girdim. Müzik arıyoruz program için. Kuşadası'nda evde oturuyoruz. Kayınbiraderim Ömer Karacan, kahvaltı ederken 'Buldum senin müziği' dedi. 'Nerden buldun?' dedim. Yanımızda bir ev var, orada çalıyor müzik. Gittik eve adamlar kahvaltı yapıyorlar. Evdekilerin hayretleri eşliğinde o müziği aldık ve kullandık. Şimdi bile o müzik duyulduğunda 'Aa bu 32. Gün' diyorlar.

Deniz Erdoğan: Ben de size teşekkür etmek istiyorum. Organize İşler'in müziğinin bir bölümünü kullanmışsınız. Telif ödeyen tek program sizsiniz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar