MEDYA KÖŞESİ

Bir tek çizgi roman kavgası eksikti!

Muhteşem Yüzyıl, 'ucube' heykel kavgası bitmeden şimdi de çizgi roman tartışması başlıyor. CHP'li vekil Atatürk'ün dayak yediği karelere tepki gösterdi.

Bir tek çizgi roman kavgası eksikti!
GAZETECİLER.COM
Muhteşem Yüzyıl, 'ucube' 
heykel tartışmaları tam gaz devam ederken ilginç bir polemik konusu daha gündemde kendine yer buluyor. NTV ekranları 'Genç Mustafa' adlı çizgi romana gösterilen kemalist tepkiyi mercek altına aldı.

Mirgün Cabas'ın hazırlayıp sunduğu 'Her Şey' CHP milletvekili Şahin Mengü'yü  konuk etti. Atatürk'ün hayatını konu alan 'Genç Mustafa' adlı çizgi romana karşı dava açan Mengü, çizgi romanda Atatürk'ün nezarethanede dayak yediği sahnelere ateş püskürdü. Mengü, hayli tanıdık ifadeler kullanarak 'Muhteşem Yüzyıl'a gelen tepkilerden hatırlayacağınız suçlamalarda bulundu. Atatürk'e karşı sistematik bir yıpratma ve karalama çalışması yürütüldüğünü söyleyen CHP milletvekili 'bir Kemalist olarak bunlara müsaade edemem' dedi.

"Daha önce de İsmet Paşa için 'asker kaçağı' bile dediler. Ama daha sonra bunların Anadolu'da karşılık bulduğunu da gördük. Yine bir film yaptılar. Atatürk'ü korkak gösteren, o tarz bir liderin söylemeyeceği şeylerle dolu, işin doğasına aykırı bir film. Bu çizgi romanda da Atatürk çok rahat teslim oluyor, mücadeleci bir insandan söz ediliyor hem de ellerini açıp hemen teslim oluyor. Bunları kim söylüyor? Bir çavuş. Bu çavuş ne kadar doğru söylüyor?"

İşte o anlar:



ÇOK OKUNANLAR