MEDYA KÖŞESİ

Bir süreç Hasan Cemal'le başlarsa olacağı buydu!

Cumhurbaşkanı Gül'ün tarihi açılımını anlamayan Serdar Tugut yine Hasan Cemal'e çattı. Ona göre sorun açılımın Hasan Cemal'le başlamasıydı!

Bir süreç Hasan Cemal'le başlarsa olacağı buydu!

Son 48 saat içinde büyük bir bunalım içindeydi Akşam gazetesi yazarı Serdar Tugut, Cumhurbaşkanı Gül 'Tarihi açılım' denilen şeyi uçakta yanında götürdüğü bazı gazetecilere detaylı anlattı ya, onlar da döndüklerinde konuyu açıkladılar ya, işte Tugut bu anlatılanlardan hiçbir şey anlamadı. 

Televizyonda bu açılımı anlatmaya çalışan Fatih Çekirge'yi aradı... Telefonda da istediğine ulaşamayan Turgut 'a göre sorunun asıl nedeni Hasan Cemal'di..

- (...) Onların yazılarını okumadan önce ne biliyorduysam (yani hiçbir şey), hepsinin yazısını dkkatli okuduktan sonra da hiçbir şey bilmiyorum. Hatta daha önce bildiklerimi de unuttum. Onlar sadece yazmakla da kalmadılar, ekrana çıkıp anlattılar. Yok abi yok, yine de bir şey anlaşılamadı...
Bu arada tüm bu yazılarla harcanan vaktimin öcünü aralarından kurbanım olarak seçmiş olduğum Fatih Çekirge'den aldım. Sözde tarihi açılımı anlatmak için çıktığı televizyon programında yaklaşık bir saat kadar anlattıktan sonra program biter bitmez onu arayıp 'Şu tarihi açılımı televizyonda anlatmayacaksan bari bana özel anlat' dedim. Beş altı, aynı cümleyi tekrarladığım telefondan sonra ise kendisine tarihi açılımlar filan gibi absürd şeyler ile uğraşmak yerine akşamını daha güzel geçirmesi için bazı tavsiyelerde bulundum. Umarım tutmuştur bu tavsiyemi.
İsmail Küçükkaya'yı da arayabilirdim tabii ki ama onun konu ile ilgili yazısından anladığım kadarıyla, o meseleyi anlamış ama bize anlatmamak için elinden geleni yapıyor. Dolayısıyla bir de telefonda sormanın fazla bir anlamı olmayacaktı.
Bu konuda 'Yayın yönetmenleri bilsin ama yazarların bilmesine fazla lüzum yok' şeklinde bir devlet kararı olmalı...
Cumhurbaşkanı ile giden grupta Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak da vardı. Ama televizyonda konuyu açıklarkenki surat ifadesinden, onun İsmail gibi  bildiğini saklama çabasında olmadığını, konuyu baştan hiç anlamamış olduğu görülüyordu.  

Bir süreç Hasan Cemal ile başlarsa olacağı da buydu. Açılımın ilk somut adımını o attı. Bundan dolayı iş baştan karıştı ve anlamsız  oldu bence. Diğerleri bu yüzden meseleyi tam anlamamış olabilir. Onlarda da vahim düzeyde bir Hasan Cemal sendromu başlamış olabilir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar