MEDYA KÖŞESİ

Bir muhabirin ibretlik hikayesi!

Şu an Sözcü'de görev yapan ve yolu Vatan ile Habertürk'ten geçen başarlı muhabir Veli Toprak yine gündemde. Hem de ibretik bir öyküyle...

Bir muhabirin ibretlik hikayesi!

GAZETECİLER.COM

Veli Toprak, Vatan gazetesindeki haberleriyle dikkat çeken başarılı bir parlemanto muhabiri. Ancak hatırlanacağı gibi Toprak'ın gazetecilik hayatı da başlı başına bir gazetecilik konusu haline gelmişti.

T24.com yazarı Çiğdem Toker yaşanan güncel bir gelişme üstüne Toprak'ın başına gelenleri bugün köşesinde

"Aslında çalıştığı gazetede ( Toker burada Vatan gazetesini kastediyor.)mutsuz değildi. Henüz emekleme çağındaki ikiz çocuklarının geçimini sağlayabilecek düzeyde maaş alıyor, iddialı siyasi haberleri sık sık manşete taşınıyordu.

Ülkeyi yöneten kadroların bu haberlerin bir kısmına tepki göstermesine; giderek haber verme özgürlüğünü ortadan kaldıracak uygulamaları başlatmasına karşın, gazetesi ona sahip çıkıyordu.

Öyle ki, Başbakanlık muhabirliğini sürdürmesini sağlayan akreditasyon kartı iptal edildiğinde, gazetesi ertesi gün, “De-ğiş-tir-me-ye-ce-ğiz” sürmanşetiyle çıkmıştı.

Günün birinde bir iş teklifi aldı (Teklif sahibi gazete Habertürk). Gelen teklif, ona kendisini daha mutlu hissettirecek gibi duruyordu. En azından, o sıralar öyle sandığı için, teklifi fazla düşünmeksizin kabul etti.

Heyecanla işe koyuldu.

Aradan fazla zaman geçmemişti ki, ters giden birşeyler olduğunu hissetti.

Hissettiği şeyin geçici bir aksaklık olduğu söylendi kendisine. Kuşkuları tamamen dağılmasa da bunu kendisine söyleyen kişiye güvendiği için, çalışmayı sürdürdü.

Ne var ki, terslikler çeşitlenerek, büyüyerek devam etti.

Artık seninle çalışmak istemiyoruz” denildiğinde, eşyalarını topladı ve çıktı.

Dişe dokunur hiçbir sorun yaşamadığı hayatı, iki ay içinde alt üst olmuştu.

Neden ben?” sorusuna doğru düzgün bir cevap alamayışı, tabloyu daha ağır ve kırıcı bir hale getiriyordu.

Ayrılışındaki istifham, bir soru önergesiyle TBMM gündemine getirildi. O önergede, muhabirin işine, “Başbakan’ın isteğiyle mi son verildiği” sorusu yöneltiliyordu.

Cevap, “artık çalışmak istemiyoruz” dediği gazetenin internet sitesinde hemen verildi.

Sözkonusu muhabirin işten çıkarılması sebebinin Başbakan’ın isteğiyle olduğu iddialarının asılsız olduğu vurgulanıyor, gerekçe olarak da “deneme süresi içinde yeterli performansı göstermemesi” gösteriliyordu.

Aradan yedi ay geçti.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TOKİ’den usulsüz ihale aldığı iddialarına hedef olan damadını, TBMM çatısı altında savcılığa ihbar etti.

Siyaset tarihinde çok ender rastlanabilecek nitelikteki bu olaya, bir manşet haber yol açmıştı.

Haberin altındaki imza, “deneme süresi içinde performansı yeterli bulunmayan”, mesleki kıdemi 14 yıla ulaşan o muhabire aitti. Beşbuçuk aylık işsizlik döneminin ardından çalışmaya başladığı Sözcü gazetesinin muhabiri Veli Toprak’a."

GAZETECİLER.COM - MİNİ YORUM

Bekir Coşkun, Gazete HT'ye "daha özgür yazmak" için gittiğini söylemişti...
Şimdi merak ettiğimiz konu şu:

Bekir Coşkun, Cemil Çiçek'in damadı ile ilgili yolsuzluk iddialarını gündeme getirdiği için işinden olduğu belli olan Veli Toprak için bakalım nasıl bir yazı yazacak...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar