MEDYA KÖŞESİ

Bir kitap yazdı hayatı değişti!

"Diyeceksiniz ki çağırılan her yere gitmek zorunda mısın? Bir kısmına da "hayır" de! Mümkün tabii, ama kitapla birlikte üzerime yüklenmiş bir misyon var...

Bir kitap yazdı hayatı değişti!

GAZETECİLER.COM - "Kimi gün evden çıkarken arabaya 3 ayrı kıyafet koyuyorum ki gün içinde değiştirebileyim. İlk göz ağrım Cumhuriyet için fotoğraf çekilecekse başka, TRT'ye çıkılacaksa başka, Show TV'de Derya Baykal'ın programında "kanser kovucu yemekler" pişireceksem başka, gece yarısı CNN Türk'te Saba Tümer'le karşılıklı kahkahalar arasında kanser konuşacaksak başka, akşam üstü Balçiçek İlter'le Habertürk'te kanserden girip medyadan çıkacaksak başka..."

Bu satırların yazaır bugün köşesinde "şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, onca yıl direndikten sonra bir kitap yazacak oldum ve hayatım 180 derece değişti. Bir TV kanalından diğerine, dilim dışarıda koşuşturuyorum. Gazetelere söyleşiler, radyo röportajları, fotoğraf çekimleri..." diyen Milliyet yazarı Meral Tamer.

Tamer yazısına şöyle devam etti:

"Diyeceksiniz ki çağırılan her yere gitmek zorunda mısın? Bir kısmına da "hayır" de! Mümkün tabii, ama bu kitapla birlikte kendiliğinden üzerime yüklenmiş bir misyon var: Toplumumuzda kanser, nezle-grip kadar rahatça konuşulabilsin istiyorum.

Her kesimden kadınlar, kanserden korkup kaçmak yerine, rutin kontrollerini aksatmadan yaptırsınlar ve kanser bir eve girecekse, bizimkinde olduğu gibi erken evrede girsin ve fazla hasara yol açmadan kısa sürede çıksın istiyorum. Yuvayı yapan dişi kuştur; kadınlara mesajımı aktarabilirsem, onlar evdeki erkekleri de kanseri konuşmaya ve kanserden korkmamaya ikna edebilirler diye düşünüyorum."

Meral Tamer'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR