MEDYA KÖŞESİ

Bir abilik yap da formülü ver Tarık Abi!

"Tarık Abi, ne var ne yok abi? Çok değil birkaç gün önce darbeleri övmüşsün abi! Ağzına sağlık.

Bir abilik yap da formülü ver Tarık Abi!

GAZETECİLER.COM - Ünlü oyuncu Tarık Akan'ın "darbeseverliği" tepki almaya devam ediyor.
Günün yazısı Balçiçek İlter'den geldi...
Tarık Akan'a mektup yazdı...
Tarık Abi "bize de formülü versen" diye seslendi.
İşte yazıdan bir bölüm:

"Tarık Abi, ne var ne yok abi? (...) Çok değil birkaç gün önce darbeleri övmüşsün abi! Ağzına sağlık. Bu ülkeyi zaten sadece darbeler paklar. Paklar da kafam biraz karışık. "27 Mayıs-28 Şubat önümüzü açtı" derken abi? Ne açıdan abi? Ne önü? Kimin önü?

Başbakan'ın, rahmetli Menderes'in idama götürülürkenki fotoğrafı için gözyaşı dökmesine ne diyorsun? Ayıptır söylemesi, benim de boğazım düğümleniyor. Duygulanıyorum, üzülüyorum. Yanlış mıyım? O yüzden "Bu ön meselesini bir anlatsan" diyorum. "27 Mayıs yeni düşüncelerle tanışmamızı sağladı!" demişsin abi! Halkı adam etmek gibi mi abi? Sallandıracaksın bunların birkaçını Taksim Meydanı'nda durumu mu?

"Solcu arkadaşlar bana kızacak!" demişsin. Boşver kızsınlar abi! Onların derdi başı halkla. Ne işimiz var bizim halkla değil mi abi? Cahil cühela takım... Bu arada, 27 Mayıs'ı anladım da Tarık Abi, 12 Eylül konusunda kafam daha da karıştı. 12 Eylül darbesini anlayışla karşıladığından bahsetmişsin. "12 Mart, 12 Eylül'de yanlış yapıldı ama giderilmeyecek yanlışlar değil!" demişsin. "Bizim gibi insanlar bunu bile anlayışla karşılayabilirler!" demişsin.

Tarık Abi, ben senin gibi insanlardan olmak için ne yapmalıyım? 12 Eylül’de ölen onca insanın yerine yenilerini nasıl koyacağız, en küçük bir fikrim yok... Ya da işkence görmüş, vücudu ve ruhu sakat kalmışlara ne yapacağız. B.k yiyenlere, yakılanlara, ailesini kaybedenlere... Ha? Tarık Abi, nasıl gidereceğiz bu yanlışları? Aman bir abilik yap da bunun formülünü ver, bundan sonra daha rahat uyuyayım.

Yazının devamı için

ÇOK OKUNANLAR