MEDYA KÖŞESİ

Biletini kesmeyen gazetesini övdü!

Habertürk yazarı kendisini kovmayan gazetesi ve genel yayın yönetmeni için övgüler dizdi.

Biletini kesmeyen gazetesini övdü!

GAZETECİLER.COM - Habertürk yazarı Amberin Zaman, Seçim öncesi kime övgüler düzeceğim dersiniz? sorusuna kendi kendine yanıt verdi: Hemen söyleyeyim. Kendi gazeteme. Gazete Habertürk'e.

Zaman'ın gazetesine övgüler yağdırmasına neden olan şey ise gazetesinden kovulacağı söylentilerine rağmen kovulmamış olması. Taraf Gazetesi'nden transferini Bir anlamda Gazi Mahallesi'nden Etiler'e taşınıyordum diyerek yorumlayan Amberin Zaman "... manşetlik malzeme içeren yazılarım birinci sayfadan görülmeden içeriye gömüldü. Ama neticede her bir kelimesi kullanıldı." diye sitem etmeyi de ihmal etmediği gazetesinden kovulmayı beklediğini de şu cümleler ile paylaştı:

BİLETİMİN KESİLECEĞİNİ BEKLİYORDUM

İnternet sitemiz haberturk.com editörlerinden duyduğuma göre en çok küfür yiyen yazarlardan biriymişim. Fatih'e de bol bol "kovun şunu" mektupları, mail'leri geldiğini ayrıca biliyorum.

Temsilciliğini yürüttüğüm The Economist Dergisi geçtiğimiz haftaki başyazısında "CHP'ye oy verin" dediğinde Habertürk'ün artık biletimi keseceği Twitter'da yazıldı. Ama öyle olmadı. Tam tersi Fatih, beni ve The Economist'i köşesinde savundu. Kendisine buradan şükranlarımı iletiyorum.

TALİHSİZ BEKİR COŞKUN VAKASI

Evet Habertürk'te talihsiz bir Bekir Coşkun vakası yaşandı. Ama bu süreçte dahi Fatih'in sergilediği tavır, aynı konumdaki birçok meslektaşından farklıydı. Üzüntüsünü hiç gizlemedi. Sağlığı dahi etkilendi. Belki çok centilmence olmuyor ama söylemeden edemiyorum: Nuray Mert'in Başbakan tarafından en ağır biçimde hakarete uğraması ve hedef gösterilmesi karşısında gazete patronlarını geçtim neden genel yayın yönetmeninin gıkı çıkmıyor?