MEDYA KÖŞESİ

Beyler korkacak, susacak sonra bize kızacak!

Mehmet Ali Birand köşesinde bugün sert bir dille bürokrasi bilgi vermiyor sonra da medyaya kızıp mahkum ediyor yazdı...

Beyler korkacak, susacak sonra bize kızacak!
GAZETECİLER.COM - Bir süre önce yaptığı çarpıcı çıkışlarla dikkatleri üzerine çeken Mehmet Ali Birand "Asker devleti yerine polis devleti mi kuruluyor" şüphesini dillendirdiği bugünkü yazısında bürokrasiye de sert bir dille yüklendi.

"Oldum olası, iktidarlar medyadan hep şikayet etmişlerdir. Medyaya hep kısıtlama getirmek istemişlerdir."  diyen Birand şöyle devam etti:

"Teröre veya teröriste yardımcı olduğumuz söylenir ve haberlere ince ayar yapılmaya çalışılır. Yayınlanan haberlerin doğru olmadığı veya abartıldığı söylenir. Bu şikayetlerin ardı arkası kesilmez.

Medyayı bu kadar eleştiren devlet ise, üstüne düşeni yapmaz. Medyaya zamanında doğru bilgi vermez, sonra vermediği bilginin hesabını sorar.

Bir terör olayından sonra, bilgiyi yetkili kaynaklardan alamayan gazeteci ne yapsın? O da etrafta kim varsa, onunla konuşur. Yayınlayınca da, karşısında devleti bulur: "Bu haberler ya yanlış ya eksik veya abartılı" denir, cezalar verilir.

Şimdi ben sormak istiyorum: Arkadaşlar siz neden görevinizi yapmıyor, medyaya bilgi vermiyorsunuz? Bunu yapmıyorsanız, o zaman neden kızıyorsunuz?

Hayıııır! Beyler, üstlerinden korkacak ve susacaklar, sonra da bize kızacaklar.

Medyayı eleştirirken, bürokrasi önce kendi işini doğru dürüst yapmalı."

ÇOK OKUNANLAR