MEDYA KÖŞESİ

Berkan'dan Mehmet Y. Yılmaz'a cevap var!

'Berkan cevap vermiş' diyoruz ama işin gerçeği cevaptan ziyade "Tencerenin dibi kara seninki benden kara" demeye getirmiş.

Berkan'dan Mehmet Y. Yılmaz'a cevap var!

GAZETECİLER.COM - İsmet Berkan bugün Mehmet Y. Yılmaz'ın eleştirilerine cevap verdi. Yılmaz, Nur Çintay'ın uzun zaman önce Radikal'de yayınlanmış bir yazısı nedeniyle Berkan'ı ve gazetesini eleştirmişti. 'İsmet Berkan cevap vermiş' diyoruz ama işin gerçeği cevaptan ziyade "Tencerenin dibi kara seninki benden kara" demeye getirmiş. Berkan şöyle konuya dair:

"Biz, ırkçılıkla ilgili kafa yormayı hiç istemediğimiz için, böyle ince sınırları kolayca aşabiliyoruz.
Bir de kişisel örnekle bitireyim izninizle: Dün Hürriyet’te Mehmet Yılmaz benim gazetecilik mesleğiyle ve köşe yazılarında ırkçılık/ayrımcılık yapılmaması gerektiğini söylemiş olmamla ilgilenmiş, benim yazdıklarıma tümüyle katıldığını söylemiş, sonra Radikal’de geçmişte çıkan bir yazıya ilişkin eleştiriler yapmış. Eleştirisi haklı olmakla birlikte, Yılmaz’ın bu eleştiri yazısının hemen yanındaki bir başka yazısında kendisinin de aynı alaycı/aşağılayıcı üslubu başka bir konuda ve kişi hakkında kullandığını görünce ne diyeceğimi bilemedim."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar