Bereketli bir kitap ayı: Kasım
Kasım ayı TÜYAP Kitap Fuarı ayıdır... Ben de bir fuar listesi oluşturdum, bakalım hangi yayıncılar hangi kitaplarıyla okurla buluştu…
KÜLTÜR TARAFI / SAYIM ÇINAR
[email protected]
Bilen bilir, Kasım ayının yayıncılar, yazarlar için ayrı bir önemi vardır.
TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı bu ayda gerçekleşir, dokuz gün boyunca Beylikdüzü’nde yorucu ama bir o kadar da eğlenceli günler geçirilir, okurlarla buluşulur.
Tabii yayıncılar okurun karşısına en yeni, en iddialı kitaplarıyla çıkmaya çalışır bu dönemde.
BİR ŞAMAN HİKAYESİ!
Mona Kitap Türkiye Topraklarında Bir Şaman adlı ilginç kitabı beğeniye sundu. Yazarın hikayesini şöyle anlatıyorlar:
“Türkiye’yle ilk tanışıklığı 18 yıl önceki bir seyahate uzanan Shaman Durek’i buraya yeniden getiren olay, 2014 yılının başlarında rüyasında Atatürk’ü görmesidir. Atatürk, ShamanDur ek’e Türkiye’ye gelmesi ve insanlara yardımcı olması için bir çağrıda bulunur. Bundan yalnızca bir hafta sonra Durek, İstanbul’da köklü bir spiritüel şifa merkezi olan Bilgi Paylaşım’dan bir telefon aldı ve Türkiye’ye davet edildi.
Uyanış kitabının yolculuğu ise 2014 sonbaharında Shaman Durek’in ülkemizden ayrılmadan hemen önce gazeteci Umut Eroğlu’na, “Birlikte Türkiye için bir kitap yazacağız. Bu kitap insanların asırlardan buyana biriktirip, atalarından devraldıkları yüklerden kurtulmalarını ve gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmalarını sağlayacak,” demesiyle başladı.
İstanbul’da sabahın ilk ışıklarındaki şamanikyolculuğu sırasında Türklerin ata şamanlarından iki rehber ruh, kendisine gelerek kitaba başlamak için gerekli ilk bilgileri vermişti.” İlginç bir okuma deneyimi okurları bekliyor.
ETKİLEYİCİ BİR KADINLIK HİKAYESİ
Profil Kitap ise sürpriz bir ismin kitabıyla okurları buluşturdu.
Modellik, sahne, oyunculuk gibi birçok alanda başarı kazanmış, yıllardır popüler kültürün önemli aktörlerinden olan Ebru Destan İnan, bu kez karşımıza bir kitapla çıktı: Yalnız Değiliz.
Zorlu hamilelik süreci, bebek sahibi olmak için yapılan hatalar, düşük, aile ve çocukların yönetilmesi gibi birçok konuyu kapsayan Yalnız Değiliz, samimi dili ve edebi yaklaşımıyla şaşırtıcı bir hayat hikayesi.
Ebru Destan İnan'ın hayatında birebir yaşadıkları ve tanık olduklarıyla şekillenen kitap, profesyonel doktorlardan görüş ve yaklaşımlarla da zengin bir kaynak niteliğinde.
Başak Sayan, Çağla Şikel, Demet Akalın gibi isimlerin de görüş verdiği Yalnız Değiliz, kadın olmaya dair özgün bir kitap.
Yalnız Değiliz, Kasım ayının öne çıkan kitaplarından biri olarak Profil Yayıncılık etiketiyle yayınlandı.
APRİL YAYINCILIK'TAN TAZE BİR ROMAN: SICAK KAFA
Dünyayı pençesine almış bir delilik salgını... Konuşma yoluyla, zihinden zihne bulaşarak yayılan bir hastalık... Yıkılmanın eşiğine gelmiş uygarlık... Vaktiyle bu amansız hastalık üzerine çalışmış eski dilbilimci Murat Siyavuş, umutsuzluk içinde annesinin evine sığınmıştır. Acımasız bir devlet kurumunun peşine düştüğünü öğrenince, evden çıkıp hayata karışmak ve salgının dönüştürdüğü dünyaylayüzleşmek zorunda kalır. Afşin Kum’un ilk romanı; akıl, dil, uygarlık, hayatın doğası ve boşlukta anlam arayışımız üzerine çarpıcı bir düşünce deneyi.
Alper Canıgüz romanın editörlüğünü üstlenmiş, arka kapakta da şöyle diyor: “Meraklandıran, sürükleyen, çokça güldüren ve nihayet elinizden tutup uçuran bir hikâye. Türkiye’nin dünya bilimkurgu literatürüne armağanı.”
KÜÇÜK İSKENDER CAN YAYINLARINDA!
Edebiyatımızın pek çok alanında kalem oynatan üretken yazarı küçük İskender, iki yeni kitabıyla okuyucuyla buluşuyor.
“Her Şey” Ayrı Yazılır: Küçük İskender’den hareketli, cesur, demir leblebi denemeler. “Her Şey” Ayrı Yazılır’ın okuru şimdiden şanslı; son dönem şiirimizin en etkili isimlerinden birinin düşünce dünyasına girecekler, türler arası bir yazının, tümüyle özgür ve özgürlükçü, apaydınlık bir zihnin izini sürecekler.
Küçük İskender’in ülkede yaşanan ve aklı başında (ya da bulutlarda) herkesi yakından ilgilendiren sorunlara yaklaşımı, hayranlık uyandıracak kadar iç açıcı.
İkinci kitap ise "Waliz Bir". Waliz Bir, Küçük İskender’in Ekim 2015-Eylül 2016 arasında yazdığı günlük metinleri bir araya getiriyor.
Günlük mü bu metinler? Bir şair tarafından, “şairce” yazılmış günlükler, evet. Ama aynı zamanda deneme parçaları, düşünce kırıntıları ve anılar…
Doğal olarak yakın çevremizde yaşanan yakıcı olayların izleri sinmiş bu dize-günlüklere. Her satırı dürüstlükle, açık sözlülükle yoğrulmuş. Waliz Bir okuyucuya derin, güçlü, son derece yakın bir yol arkadaşı olacak.