MEDYA KÖŞESİ

Bence olacak, olmak zorunda!

Artık unuttuk tabii olabileceğini ama bence olacak. Olmak zorunda...

Bence olacak, olmak zorunda!
GAZETECİLER.COM - Habertürk yazarı Ece Temelkuran, bugün köşesinde "Utana sıkıla Gazetecilik" başlıklı bir yazı kaleme aldı ve endişelerini dile getirdi. Artık yazı yazarken bile ne yazacağını, ne yazmayacağını öğrendiğini, gazetelerin kendilerini sansür ettiğini yazan Temelkuran, hükümete yakın gazetecileri ise "ayıptır, zulümdür, günahtır" diye eleştirdi.

İşte Temelkuran'ın gelecekte olmasını istediği gazetecilik anlayışı:

"Çok paraları var, çok destekleri var. Sabahtan akşama her kanalda herkesin birbirini onayladığı programlar yapıyorlar. Gerçekleri, sadece gerçekleri yazdığınızda "Abartmayın efendim"ciler var anında çalışmaya başlayan. Ölmüş meslektaşlarını da geçtim, ölmüş çocukların bile üzerinin hükümet yanlısı propagandayla örtülebileceğini düşünen, buna çalışan, mesleği bu olan gazeteciler var. Ayıptır, zulümdür, günahtır!

OLACAK! BAŞKA YOLU YOK!

Ne olacağını söyleyeyim. Bence önümüzdeki beş ila on yıl içinde tam bağımsız, patronsuz, sadece gazetecilerin çıkardığı bir gazete olacak. Artık unuttuk tabii okuyucusuyla ayakta durabilen gazeteler olabileceğini ama bence olacak. Olmak zorunda. Gazetecilikten başka bir iş yapamayan, gazetecilik yapmadan duramayan insanlar bir araya gelecek ve böyle bir gazete ya da internet sitesi kuracaklar."

ÇOK OKUNANLAR