MEDYA KÖŞESİ

Ben öyle hissetmiyorum Sayın Başbakan

Hürriyet yazarı Sedat Ergin Başbakan'ın ABD'den yaptığı basın özgürlüğü açıklmalarına ciddi itirazlarda bulunmuş. İşte Ergin'in Başbakan'a açık mektubu:

Ben öyle hissetmiyorum Sayın Başbakan

GAZETECİLER.COM

Hürriyet yazarı Sedat Ergin Başbakan'ın ABD'den yaptığı basın özgürlüğü açıklmalarına ciddi itirazlarda bulunmuş. İşte Ergin'in Başbakan'a açık

Ben öyle hissetmiyorum Sayın Başbakan

SAYIN Başbakan, Washington’da yaptığınız bir açıklamada “Türkiye’de basın özgürlüğü diye bir sorun yok. Basın, tarihinin en özgür dönemlerinden birini yaşamaktadır” demişsiniz.

* Açık söylemem gerekirse, ben hiç böyle hissetmiyorum. İtirazımı kayda geçirmek için de bu yazıyı kaleme alıyorum.

Türkiye’de çalışan bir gazeteci ve yazar olarak teneffüs ettiğim havaya bakıp kendimi yokladığımda, sizinle aynı görüşte olmadığımı belirtmekten kendimi alıkoyamıyorum.

* Bana inanmayabilirsiniz. Ama kendimi eskisi kadar özgür hissetmiyorsam ve bu bende yerleşmiş sahici bir duyguysa, siz de bu ülkenin başbakanı olarak benim ne hissettiğimi anlamaya çalışmalısınız.

ABD ÖLÇÜLERİNDE BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ TARİF ETTİĞİNİZE GÖRE

“Türkiye’de basın ABD’deki basından daha özgürdür” dediğinizden yola çıkarak, ABD ölçülerinde bir basın özgürlüğünü tarif ettiğinizi anlıyorum. Bunu taahhüt ettiğinize göre, Amerikan demokrasisinin yüksek tahammül ölçüleri içinde bu yazıyı da hoşgörüyle karşılayacağınızdan eminim.

* Benim bu yazıyı kaleme alma rahatlığımın gerisinde “Ailemi yerden yere vuruyorlar. Hakaretler yapıyorlar, hakaretlere basın özgürlüğü diyorsak buna bir şey diyemem” şeklindeki sözleriniz de yatıyor.

Buradaki eleştirilerinizin benim açımdan geçerli olduğunu zannetmiyorum. 35 yıla yaklaşan meslek hayatımda hakkımda açılmış tek bir hakaret davası olmadı. Çünkü kimseye hakaret etmedim, böyle bir suçlamayla hiç karşılaşmadım.

* Ne yazılarımda, ne de katıldığım TV programlarımda size saygısızlık anlamına gelebilecek herhangi bir söz de ağzımdan çıkmış değildir. Keza, ailenizi yerden yere vurmak gibi davranışların da bana atfedilebileceğini düşünmüyorum. Örneğin, eşinizle ilgili tek bir satır yazdığımı hatırlamıyorum.

Ergin'in Başbakan'a mektubunun devamı için

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar