MEDYA KÖŞESİ

Ben <font color='#FF0000'>'biraz şey'</font> olmayacağım!

Son dönemde beni iş teklifleri ile görüşmelere çağıran 'sözde televizyon patronları'nın hep mi ahlaksız olanları benim karşıma çıktı ?

Ben <font color='#FF0000'>'biraz şey'</font> olmayacağım!
GAZETECİLER.COM - Kadınmedya.com sitesinde "Ama biraz şey ol" başlıklı bir yazı kaleme alan Kübra Doğru, "Başlığa bakınca, ya da üzerine düşününce acaba kimler neler düşünür doğrusu çok merak ediyorum. Yıllardır duyduğum "şey" nedir henüz bulamadım. Bu yazım üzerine bulan olur da bana da söylerse çok sevinirim." diyor ve şöyle devam ediyor:

"SENİN BİRİKİMİNDEN ADAMA NE, BİZİM MEDYADA BU İŞLER BÖYLE" 

"Uzun seneler oldu medya sektörünün çalışanıyım. Yıllardır duyduğum bu cümle de yine aynı sektördeki can dediğim arkadaşlarımdan. Gittiğim iş görüşmelerinde, ya da çağırıldığım görüşmelerden sonra söylenilen işte bu cümle...
"Ama canım sen de biraz şey ol. Adam şimdi koca televizyonun genel yayın koordinatörü. Sen öyle kaşını çatar oturursan adamın karşısında olmaz ki. Hem ne öyle boğazına kadar; her yerin kapalı giyinip gidiyorsun hiç olur mu; giy şöyle göğsü bağrı açık bir gömlek, kısa bir etek..."
Çok duydum bunları... Devamı da var...
"Kızım senin birikiminden adama ne, tecrübenden adama ne; iş biraz şey olmana bakar. Ama canım sen de biliyorsun bizim medya böyle işte, bu adamlar da böyle ne yapacaksın. Adama ne senin kitlenden, yeteneğinden adam biraz şeye bakar..."
Bu cümleleri o kadar çoğaltabilirim ki tahmin edemezsiniz.

"BİRAZ ŞEY OLMADAN SEKTÖRDE ÇALIŞAMAYACAK MIYIZ?"

"Peki, bu cümleler niye bu kadar çok sarf edilir?" diyen Kübra Doğru, yazısına kadın gazeteciler için şu önemli soruyu sorarak devam ediyor:
"Ama biraz şey olmadan, bu sektörde iş yapamayacak mıyız? Ya da biraz şey olmadan mı "şey" oldu bu hanım efendiler, beyefendiler? Yoksa biraz "şey" oldular da, sonra "para ve ün" ile o "şey" oldukları "şeyin" üstünümü örttüler de bu kadar saygın oldular. Peki, bu iş için hep mi uzun bacak ve sarı saç gerekmektedir. Sektörden sevgili, koca, amca, dayı mı bulmak gerekmektedir. Bu ahlaksız adamların tek derdi "kızların ama biraz şey" olanları ile iyi işler yapıp, kaliteli vakitler mi geçirmekmiş dertleri?"

PATRONLARIN HEP Mİ AHLAKSIZ OLANLARI KARŞIMA ÇIKTI

"Son dönemde görüp tanıdığım, ya da beni iş teklifleri ile görüşmelere çağıran sözde televizyon patronlarının hep mi ahlaksız olanları benim karşıma çıktı bilmem ama önceden de çok duyduğum bu cümleyi daha fazla içimde taşıyamadığım için sizlere anlatmak istedim." diyen Doğru'nun, "Düşük bütçelerle taze kızları tavlayıp, üç beş gün ekranda tutup bir de üzerine dostu postu olmazlarsa, yol verdikleri birçok hikâye duydum, gördüm. Bütün ahlaksız tutumları da içlerinde barındıran bu adamlara "ama biraz şey olan "hatun arkadaşlar da tabi çanak tutmuş, ortalık zıvanadan çıkmış" şeklinde devam ettiği ve erkek egemen teleziyon sektörüne tavrını çok net bir şekilde koyduğu yazısının tamamını okuyabilirsiniz.