MEDYA KÖŞESİ

Bekir Coşkun'u vicdanlar susturmalıydı

Bekir Coşkun'un Turgay Ciner tarafından işten çıkarılmasını, bu kararda doğrudan olmasa bile hükümetin yarattığı havanın etkisinin olmasını sonuna kadar kınıyorum!

Bekir Coşkun'u vicdanlar susturmalıydı

Akşam gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugün köşesinde Bekir Coşkun'un Habertürk'ten kovulmasını yorumladı. 

"Bekir Coşkun'u vicdanlar susturmalıydı" başlıklı yazısında Nagehan Alçı, "Ben Bekir Coşkun'un Turgay Ciner tarafından işten çıkarılmasını, bu kararda doğrudan olmasa bile hükümetin yarattığı havanın etkisinin olmasını sonuna kadar kınıyorum! İktidarın elektriğinin gazetecileri işsiz bırakmasını korkutucu buluyorum." dedi  ve ardından da şu sarsıcı soruyu sordu:
"Turgay Ciner yıllardır yazılarını bildiği Coşkun'un işine neden şimdi son verdi? Coşkun'un dünya görüşünü gazetesine yüksek paralarla transfer ederken bilmiyor muydu?"

Yazısında "Bekir Coşkun çok başarılı bir kalemdir. Onun akıcı üslubuna, bir olayı anlatış gücüne elbette bir eleştirim yok. Haddim de değil." diyen Alçı, "Ama... Üslup ne kadar güzel olursa olsun yazılarının içeriğinin zehri ortada." diyerek devam ettirdiği yazısında Habertürk'ten kovulan Coşkun'un kovulmasının değil nefret suçu işlediği zaman çalıştığı kurum tarafından uyarılması gerektiğinin altını çizdi:

"Bekir Coşkun'un şimdi, bir medya patronu tarafından işten çıkarılması yanlış! Bu kararın genel siyasi ortamdan doğması daha da yanlış! Coşkun okurları ve o dönem çalıştığı kurumu tarafından 'nefret suçu' işlediği yazılarından sonra uyarılmalıydı. Bu tür yazılara devam ettiği takdirde tasfiye edilmeliydi. Tıpkı Mine Kırıkkanat'ın Radikal'de yazdığı 'Halkımız Eğleniyor' başlıklı 'aleni ırkçılık ve halk düşmanlığı' içeren yazısından sonra işten çıkarılması gibi..."

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamı 'da.

ÇOK OKUNANLAR