MEDYA KÖŞESİ

Bekir Coşkun yerel seçim için halka çattı

"Seçimler akılsız insanlarla akıllı insanların sayımıdır. Genelde birinciler kazanır" diyen Bekir Coşkun yine halka çattı;

Bekir Coşkun yerel seçim için halka çattı

Yerel seçimlerde AKP'nin puanının düşmesine rağmen önemli belediyelerle yine çoğunluğu elinde tutması, analizciler tarafından farklı yorumlandı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun da, medyanın yerel seçime yaklaşımını değerlendirdi. Bu değerlendirmeyi yaparken de halka çattı.

İşte Bekir Coşkun'un o yazısı;

Her seçimden sonra böyle olur; arkadaşlar televizyonlarda günlerce sandıktan çıkan mesajları "Halkımız dedi ki" diye sayarlar. Halkımız ise bakar: "Acaba ne dedim?.."

*
Misal şu mesajı nasıl halkımızın: "Yolsuzluklara hayır..." İyi ama en çok yolsuzluğun yapıldığı, hırsızlık dosyalarının havalarda uçuştuğu belediyelerde eski başkanların yeniden seçilmesi neyin nesi?.. Yolsuzlukları ortaya döken Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmesi... Ama o dosyalarda yolsuzluk yaptıkları apaçık kanıtlananların yeniden seçimi kazanmaları nasıl oluyor?..

(......)

Ya da şu mesaj: "Türkiye laik kalacak..." Yani seçmen laikliğe sahip çıkması için, laiklik karşıtı AKP'yi görevlendirdi, öyle mi?..

(......)

O zaman şu mesaj: "Seçmen çağdaş yaşam dedi..." AKP'den kopan oylar nereye gitti?.. Saadet Partisi'ne... Bu size seçmen "Çağdaş yaşam istiyorum" dedi gibi geldi mi?..

(......)

Halkımızın değerli mesajlarından bir diğeri: "Kriz ve işsizlik..." İyi de, AKP'nin en çok oy aldığı yerler, krizin vurup da işsizliğin patladığı bölgeler; Kocaeli, Körfez bölgesi, Gaziantep, Bursa, İstanbul...

(......)

Peki, ya bu: "Yoksulluk mesajı..." AKP, kentlerin zengin merkezlerinden oy olmadı, en çok oyu yoksul varoşlardan aldı, nasıl oluyor?..

*
Her seçim sonrası böyle olur. Çene uzmanları, televizyonlarda günlerce "Halkımız dedi ki..." diye başlarlar ve halkımız oturup bakar: "Acaba ne dedim?.." Oysa; seçimler sadece akılsız insanlar ile akıllı insanların sayımıdır... Genelde birinciler kazanır...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar