MEDYA KÖŞESİ

Behzat Ç.'yi bekleyen büyük tehlike ne?

Milliyet'in TV yazarı Ali Eyüboğlu canlı yayında yeni sezon dizilerini ve rating rekabetini kritik etti. İşte yeni sezonda dizi kehanetleri...

Behzat Ç.'yi bekleyen büyük tehlike ne?
GAZETECİLER.COM
TV 8'de Erken Baskı'ya konuk olan Milliyet'in TV yazarı Ali Eyüboğlu yeni sezona damga vuran dizileri ve reyting yarışında son durumu değerlendirdi.

Sezonun flaş dizileri arasındaki yarışta nasıl gelişmeler beklendiğini anlatan Milliyet yazarı reyting rekabetinde dizilerin nasıl sıralanacağı konusundaki kehanetlerini canlı yayında paylaştı.

KUZEY GÜNEY MUHTEŞEM YÜZYIL'I TV EN SAYESİNDE GEÇER!

Milliyet yazarı dizi rekabetinde en büyük çatışmanın Çarşamba akşamı yaşandığını kaydederken çarpıcı bir kehanette bulundu. Kuzey Güney ile Muhteşem Yüzyıl arasındaki rekabette Muhteşem Yüzyıl'ın açık ara önde olsa da ilerleyen aylarda durumun değişeceğini söyledi. Milliyet yazarı "Muhteşem Yüzyıl Ocak ayında TV En'e geçecek. TV En'in erişim gücü nedir bilmiyorum ama mutlaka bir düşüş yaşanacaktır" dedi. Eyüboğlu, Kuzey Güney'in rakibinin transferi sonrası Çarşamba akşamları 1. sıraya yerleşeceğini öngördü. Kuzey Güney için "senaryoda bir tıkanma yaşamadığı sürece önü açık" diyen Eyüboğlu, Ezel'in senaryo nedeniyle tıkandığını söyledi.



KURTLAR VADİSİ KENDİ SEYİRCİSİNİ TNT'YE TAŞIMAYI BAŞARDI!

Diğer yandan, Kurtlar Vadisi Pusu'nun kanal değiştirdiğini hatırlatan Eyüboğlu, Vadi'nin kendi seyircisini büyük ölçüde yeni kanalı TNT'ye taşımayı başardığını kaydetti. Dizinin TNT'nin reytingini 7 katı arttırdığını söyleyen Eyüboğlu bunun da sıradışı bir durum olduğunu belirtti.

BEHZAT Ç.'Yİ BEKLEYEN RTÜK TEHLİKESİ!

Behzat Ç. için ise farklı bir değerlendirme yapan Eyüboğlu, dizinin başarısını AB grubunun ilgisine bağladı: "Öyle yüksek reyting alan bir dizi değil. Sosyal medyada çok fanı var. AB grubu izleyicisi çok fazla olan bir dizi."

Milliyet yazarı Behzat Ç.'i yi bu sezon bekleyen bir tehlike olduğunu söyledi ve RTÜK'ün aldığı yaptırım kararını işaret etti:

"RTÜK'ten küfürlü konuşmalar yüzünden üç kere uyarı aldı. Eğer Star'da devam etselerdi saat 23:00'dan sonra yayına girebilecekti. Dizi yeni kanalı TV EN'e geçti. Behzat Ç.'nin sözleşmesi TV EN'le ama dizinin isim hakları ise Doğan Grubu'nda. Uzlaşacaklardır bir şekilde... Ancak RTÜK'ün kararının sonuçları tartışma konusu. Başka bir kanala geçtiği için önceki yaptırımlar sıfırlanır mı yoksa devam mı eder tartışılıyor..."