MEDYA KÖŞESİ

Beğenmeyen diğer gazeteleri okusun!

Can Dündar, "Toplum içinde "daha sorumlu gazeteler" okumak isteyenler olabilir. Onlara uygun gazeteler var; hem de fazlasıyla... İsteyen onları okuyabilir." diyor

Beğenmeyen diğer gazeteleri okusun!
GAZETECİLER.COM- "Milliyet, ben dahil, yazarlarının büyük çoğunluğuyla barış sürecine ilk günden destek verdi. Başbakan'ın siyasi risk alan tavrını cesaretlendirdi."

Bu satırlar Milliyet yazarı Can Dündar'ın kaleminden. Can Dündar, köşesinde Başbakan Erdoğan'ın “Çözüm sürecine katkıda bulunmak istiyorsanız bu manşeti atamazsınız. Böyle gazetecilik yapacaksan, batsın senin gazeteciliğin” sözlerini yorumladı ve gazetesinin büyük bombası "İmralı Zabıtları" haberini savundu.

KUSURU HAKİKATTE YA DA İFŞASINDA DEĞİL
SÜRECİN YÖNETİMİNDE ARAYIN


"İmralı zabıtları" haberi ile de, kamuoyunu doğrudan ilgilendiren bir konuda, okurunu gelişmelerden haberdar etme işlevini yerine getirdi.

Hakikatin ifşası çözüm sürecine engel sayılıyorsa, kusuru hakikatte ya da onun ifşasında değil, sürecin yönetiminde aramak gerekir.

İSTEYEN DİĞER GAZETELERİ OKUSUN

Toplum içinde "daha sorumlu gazeteler" okumak isteyenler olabilir.
Onlara uygun gazeteler var; hem de fazlasıyla...
İsteyen onları okuyabilir.

BU TOPLUM O KALIBA SIĞMAZ

Ama Başbakan bütün gazetelerden ve köşelerden hükümetin sorumluluk anlayışına tıpatıp uymasını beklerse ve bunu dünkü üslubuyla dile getirirse, korkarım bir daha geleceğinize dair haberleri okuyamazsınız gazetelerde...
Gazetecilik böyle olmaz.
Bu toplum da, o kalıba sığmaz.

Deneme