GÜNÜN MUHABİRİ

Bedirhan Özyiğit

Habertürk

Bedirhan Özyiğit

Dün Ankara'da yaşanan bıçaklama olayı, siyasette son günlerde oldukça gerilen havayı kana buladı.

Emre Akman, isimli kişi, HDP Genel Merkezi'ne girip "Erzurum'dan geldim. Yetkiliyle görüşeceğim" dedi. Karşısına Ahmet Karataş çıktı. Akman, Karataş'ı 9 yerinden bıçakladı.

HDP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş, 2 santimetre ile hayatta kaldı. Doktorlar, Karataş'ın 9 bıçak darbesine maruz kaldığını bildirirken, boğazına gelen bıçağın 2 santimetre daha aşağıya isabet etmesi durumunda ölebileceğini söyledi. Bıçak darbelerinin boğaz, akciğer ve bacak arasına isabet ettiği belirtildi.

Akşam saatlerinde narkozun etkisinden kurtulan Karataş'ın ilk sözü kızına "Annenize söyleyin, ben iyiyim" oldu. Saldırganı tanımadığını söyleyen Karataş'ın, "İlk kez gördüm. Daha önce hiç karşılaşmadık. 'Yönetici benim' deyince üzerime atladı" dediği belirtildi. Kapıdan içeri girdikten sonra sekretere, "Yönetici biri var mı?" diye soran saldırganın, "Benim" diyen Karataş'a hiçbir şey söylemeden saldırdığı öğrenildi. Kaçarken kapıcıyla karşılaşan saldırganın, "Bana saldırdılar" diyerek kaçtığı ifade edildi.

Deneme

Diğer gazetelerin aksine Habertürk'ün manşetinde ayrıntıları ile yer alan haberdeki en önemli ayrıntı ise 9 yerinden bıçaklanan Karataş'ın konuşmalarına yer verilmesi oldu.

Haberde imzası olan Bedirhan Özyiğit de günün muhabiri olmayı haketti.

ÇOK OKUNANLAR