MEDYA KÖŞESİ

BBC Türkçe servisi yola nasıl devam edecek?

Can Dündar canlı yayında BBC Türkçe servisine bağlandı ve kapatılan radyonun yeni dönemde yoluna nasıl devam edeceğini sordu....

BBC Türkçe servisi yola nasıl devam edecek?
GAZETECİLER.COM
Bir haber klasiği olan BBC Türkçe radyosunun kepenk indirmesi 72 yıl sonra bir döneme nokta koymuş oldu. Can Dündar, NTV ana haberde BBC'nin Londra'daki Türkçe servisine bağlandı ve unutulmaz radyonun yeni sürecini ilk ağızdan ekrana taşıdı.

BBC Türkçe servisi müdür yardımcısı ve editörü Murat Nişancıoğlu kapatma kararının hem bir zorunluluk olduğunu hem de yeni medya düzeninin bunu gerektirdiğini söyledi. BBC Türkçe servisinin yoluna internette devam edeceğini kaydeden Nişancıoğlu, BBC yönetiminin yeni stratejilerini anlattı:

Nişancıoğlu: Sadece radyo yayınımız bitti. İnternet ve TV üzerinden çalışmalarımız devam edecek. Evet bir dönem kapandı ama yeni bir başlangıç da yapıyoruz.

Can Dündar: Sizce radyo gözden düştü mü, ilerde krizi aşılırsa geri dönecek mi?

Nişancıoğlu: BBC yönetimi yeni bir strateji öngörüyor. Radyo etkisini kaybederken internet ve sosyal medya yükselen değer olarak öne çıkıyor. Ama tabii bu işler belli olmaz. Belki yine sesimizi duyarsınız radyodan. İngiltere'deki bütçe krizi aşılırsa belki yine buluşabiliriz.

İşte o anlar: