POLEMİK

BBC Türkçe ile Yeni Şafak kavgası büyüyor

BBCTürkçe muhabiri Rengin Arslan’ın haberi üzerine Yeni Şafak ile başlayan polemik artarak devam ediyor.

BBC Türkçe ile Yeni Şafak kavgası büyüyor

BBCTürkçe muhabiri Rengin Arslan’ın “AKP işten atma tehdidiyle oy topladı” başlıklı video haberine tepki gösteren Yeni Şafak gazetesi de “Soma sahtekârı BBC” başlıklı haberine yer verdi. Yeni Şafak’ta yer alan haberde “Gezi eylemlerinin “müftünün karısı” Soma’da ortaya çıktı. İngiliz Kanalı BBC madenci eşi olduğunu iddia ettiği iki başörtülü kadınla röportaj yaptı. “Korktuğumuzdan dolayı AK Parti’ye oy verdik” diyen kadınların madenci eşi olmadıkları anlaşıldı. Kanal mizanseni “İşlerin cenazelerinde hükümet karşıtı tekiler sürüyor” diyerek dünyaya servis etti” ifadelerine yer verdi.

BBCTürkçe Editörü Murat Nişancıoğlu da sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı açıklamada “BBCTürkçe Rengin Arslan’ın haberinin tamamen arkasındadır. Soma’da AKP’yi eleştiren görüşler dile getiren kadın bir madenci eşidir. Asılsız saldırıda bulunan bu medya ölçüyü o derece kaçırmıştır ki, bizim kendisini ölen bir işçinin eşi olarak sunduğumuzu da duyurmuştur. Rengin Arslan’ın haberinde bunu söyleyen tek bir kelime yoktur. Görüntüde konuşan kadın kocası sağ olan bir madenci eşidir” dedi.

Yeni Şafak: Soma sahtekârı BBC

Yeni Şafak gazetesi BBCTürkçe muhabiri Rengin Arslan’ın Soma’da yaptığı röportaj habere tepki gösterdi. Röportajda konuşan başörtülü iki kadının Gezi Parkı direnişi sürecinde de “müftünün eşi” olduğunu savunan Yeni Şafak gazetesinin haberi şöyle:

BBC oyunu bu sefer Soma'da!

Gezi kalkışmasında yalan haberlerle Türkiye'yi karıştırmaya çalışan İngiliz medyası BBC, Soma'da da aynı oyunu oynamak istedi. Ancak başlarına örtü taktırarak ölen madencilerin eşleri diye lanse edilen iki kadının Gezi kalkışmasındaki resimleri internete düşünce BBC yine umduğunu bulamadı.

Gezi kalkışmasında 'Müftü karısı' tezgahıyla ortalığı karıştırmaya çalışan İngiliz medyası BBC şimdi de Soma'daki faciayı kullanarak provokatörlük yaptı. Gezi kalkışmasında 'Müftü karısıyım' diyerek başına bir örtü geçirip provokasyon yapan CHP'li bar işletmecisi Gül Taşlı Cenal vakasının aynısı Soma'da yaşandı. BBC Türkçe muhabiri Rengin Arslan başlarını mizansen gereği örten iki Gezi eylemcisi ile provokasyona kalkıştı.

Mumu çabuk söndü

Arslan, ölen madenci eşleri diye sunduğu söz konusu kadınları 'Soma'daki mezarlıkta dua etmeye geldiler' diye lanse etti. İki kadının AK Parti'nin 'işten çıkarma tehdidiyle' oy topladığı iddiaları paralel örgüt medyasında ve Oda TV'de manşetlere çekildi. Ancak videonun yayınlanmasının hemen ardından iki kadının, Gezi ve 1 Mayıs eylemlerinde çekilen fotoğrafları sosyal medyaya düştü. Hatta kadınlardan biri, Duran Adam eylemini başlatan kişi ile fotoğraf bile çektirmişti. İngiliz maşası medyanın ortaya attığı bu yalan da böylece amacına ulaşamadı.

'Müftü karısı' bar işletmecisi!

Gezi kalkışması sırasında 'müftü karısı'yım diye ortaya çıkan Gül Taşlı Cenal'ın da Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bar işletmecisi olduğu orta çıkmıştı. Cenal'ın Burhaniye eski CHP İlçe Başkanı Faruk Cenal'ın eşi olduğu anlaşılmıştı. Videoda, Başbakan Erdoğan'a hareketler ederek istifaya davet eden Cenal, deşifre olmasının ardından videoyu şaka amaçlı çektiğini inisiyatifi dışında sosyal medyada yayıldığını iddia etmişti.

BBC’den Yeni Şafak’a cevap

BBCTürkçe Editörü Murat Nişancıoğlu, Twitter’dan Yeni Şafak’ın iddialarına karşılık verdi. “Haberimizin arkasındayız” diyen Nişancıoğlu şunları söyledi:

Deneme
Deneme
ÇOK OKUNANLAR