MEDYA KÖŞESİ

Baskın Hoca Cumhuriyet yazarına çaktı

Prof. Baskın Oran Balçiçek Pamir'in konuğuydu. Ünlü yazar gündemdeki 'kırmızı et krizi'ne ilişkin çarpıcı bir değerlendirme yaptı.

Baskın Hoca Cumhuriyet yazarına çaktı
GAZETECİLER.COM
Balçiçek Pamir’in Habertürk ekranlarındaki bugünkü  konuğu Agos ve Radikal 2 gazeteleri yazarı Prof. Baskın Oran’dı. Oran programın başında yaptığı ilginç tespitle üzerinde çok konuşulacak bir konuya parmak bastı. Baskın Hoca gündemdeki 'kırmızı et krizi'ne ilişkin çarpıcı bir değerlendirme yaptı, yine ezber  bozdu.

ET SORUNU TEMELDE KÜRT SORUNUNDAN KAYNAKLANIYOR!

Balçiçek Pamir’in Türkiye’de son günlerde yaşanan et krizini hatırlatarak kendisinin 2001’deki bir yazısına atıf yapması üzerine Prof. Oran şunları söyledi:

“ O zaman herkes yazmıştı, ben de yazmıştım. Bu PKK’yı ortadan kaldıracağız diye yayla yasağı koyuyorlar. Bu yasağı koyduğun anda Türkiye’nin canlı hayvan deposu olan Doğu’da canlı hayvancılık ölür diye. Nitekim öyle de oldu. Bakın şimdi dünyanın en pahalı etini biz yiyoruz. Yakında onu da yiyemeyebiliriz üstelik. Türkiye gibi bir tarım ve hayvancılık ülkesi et ithal eder duruma düştü, neden? Kürt sorununu halletmemekten. ‘Bu bir Kürt sorunu değildir, bu bir terör sorunudur’ demeye devam edince işte böyle et ithal etmek zorunda kalırsın. Bu daha hiçbir şey değil, daha neler yaşıyoruz, neler yaşayacağız? Sırf bu inat yüzünden…”

İŞTE BASKIN ORAN'IN ÇARPICI DEĞERLENDİRMESİ:



MÜMTAZ SOYSAL'IN BİLİM ADAMLIĞI!

Programda gündeme gelen bir diğer önemli konu ise Mümtaz Soysal'ın ABD Başkanı Obama'nın Ermeni tehciri hakkındaki değerlendirmesi oldu. Baskın Oran, Cumhuriyet yazarı Soysal'ın yazısının bilimsel kritiklere aykırı olduğunu söyledi.

Balçiçek Pamir: Mümtaz Soysal'ın yazısını okumuşsunuzdur...

Soysal benim hocam. Ben ona sertleşemem, ona saygılarımı eksiltemem.

Balçiçek Pamir: Soysal bugünkü yazısında , Obama'nın sözlerini, "Türkler Ermeni halkını yok etmeye kalkmıştır" diye yazdı.

Baskın Oran: Bunu tırnak içinde mi yazdı?

Balçiçek Pamir: Bilmiyorum.

(Oran sözkonusu yazısıyı elindeki gazeteden bulup inceledikten sonra...)
Baskın Oran: Evet tırnak içinde kullanmış o ifadeyi. Tırnak içinde demek Obama bunu söyledi demektir... Bir bilim adamı bu hatayı yapar mı? Ben Obama'nın İngilizce metnini gönderdim. Daha birinci paragrafta Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde diyor. Sözde Ermeni soykırımı tabiri rezaletin son perdesiydi . Bir internet sitesinde haber vardı. Haberde Ermeniler bir kongre yapmış. Haberde 'sözde Ermeni kongresi' diyor. Adamlar kongre yapmış, bunun sözdesi var mı be! Tövbe ya rabbi! Biz artık 1915 olayları diyoruz, bu çok nötr bir ifade. 1915'te ne olduğunu biliyoruz, devlet eliyle kendi vatandaşlarını mahvetmesi olayıdır. Yiyorsa bir halkın bir halkı mahvetmesi anlaşılabilir bir şey ama devletin yapması anlaşılır şey değil.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar